top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoe versier je het? – Renée Olsthoorn

Ik ben fan van Renée. Dus na Hoe verzin je het? Kan de kerstnovelle niet achterblijven. Renée super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464820836 | 29 november 2023 | 40 pagina's Uitgeverij April Books | Prijs €5,00


Voor het lezen:

Ik ben inmiddels een grote fan van Renée Olsthoorn. Na het lezen van de Sportschool-serie en Hoe verzin je het kan natuurlijk bij jet verschijnen van de kerstnovelle die op haar boek aansluit niet achterblijven. Van Renée ontving ik een recensie-exemplaar, super bedankt! ik heb enorm hoge verwachtingen en ik hoop op een verhaal om even heerlijk bij weg te dromen.

 

Het verhaal:

Hoe gaat het verder met moeder Iris en dochter Daantje in Frankrijk? Hoe gaat het met de wijn- en kaaswinkel en hebben ze hun hoofd boven water kunnen houden? Zou de relaties met Olivier en Alain nog hebben stand gehouden? Een heerlijk kortverhaal om in de Franse feestdagen stemming te komen.

 

Mijn ervaring:

De heerlijke schrijfstijl van Renée Olsthoorn zorgt wederom voor een heerlijke, mooie en prachtige novelle om bij weg te dromen én daarbij ook nog eens helemaal in de stemming van de feestdagen te komen. Renée Olsthoorn heeft een enorme vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl en haar humor is gewoonweg geweldig. Met haar realistische en sterke dialogen waan ik me weer direct in Frankrijk bij Iris en Daantje.


De personages in de novelle zijn allemaal bekenden uit het boek Hoe verzin je het? Mocht je die nog niet gelezen hebben, dan raad ik je die echt aan. Doordat de personages me bekend zijn zit ik direct heerlijk in de verhaallijn die volgt enkele maanden na het einde van het boek. Inmiddels komen de feestdagen in zicht en Iris en Daantje willen alles uit de kast halen om er ook in Frankrijk een onvergetelijke kerst van te maken. Het verhaal kent ontroerende, mooie en hilarische wendingen en t enige nadeel dat ik na het lezen van de novelle kan benoemen, is dat het veelste kort is. Bij het dichtslaan van de novelle word ik overmand door een gelukzalig en blij gevoel. Wat een geweldig vervolg.


Hoe versier je het? Is de heerlijke opvolgende kerstnovelle op het boek Hoe versier je het? Hierdoor weet je hoe het vergaat met Iris en Daantje enkele maanden na het einde van het boek. Het is een enorm mooi, ontroerend en vermakelijk verhaal, dat echt veeeeelste kort is, maar je echt een enorm blij en fijn gevoel geeft. Een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page