top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hygge voor thuis – Meik Wiking

Ik heb de eerdere boeken van Meik Wiking met enorm veel plezier gelezen. Nu er weer een nieuw boek van hem verschijnt, moest ik deze dus lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789400514812 | Druk: 1 | 04 oktober 2022 | 272 pagina's Uitgever Lev. boeken | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Toen ik zag dat dit nieuwe boek bij Lev. Uitgevers zou verschijnen was ik gelijk enthousiast. Alle eerdere boeken die Meik Wiking heeft uitgebracht heb ik ook met enorm veel liefde en plezier gelezen. Dus... deze MOEST ik ook lezen. De cover sluit perfect aan op de andere boeken die Meik eerder schreef. Het boek heeft een illustratie in Deense stijl met elementen van een knus huis. Ik vind de cover enorm uitnodigend. Dit is wel de eerste cover van hem in een donkere kleur. Maar het past wel perfect bij deze tijd van het jaar en versterkt het gevoel van de knusheid van thuis. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De Deense Hygge-expert Meik Wiking komt nu met het perfecte boek om je huis zo hyggelig mogelijk te maken.


Voor geluk hoef je niet ver te zoeken, het is dichterbij dan je denkt: in je eigen huis

We zijn vaker dan ooit thuis, maar nog niet eerder was duidelijk wat de invloed van ons huis is op hoe we ons voelen. Thuis is waar we veiligheid en troost vinden. Waar we onze maskers afzetten en samen zijn met de mensen van wie we houden. Terwijl de wereld om ons heen steeds onveiliger en ongrijpbaarder lijkt te worden en ons meer stress bezorgt, kunnen we thuis daaraan ontsnappen. Dus hoe kunnen we ons huis zo inrichten dat we er niet alleen leven, maar ook kunnen opbloeien? In dit boek combineert Wiking onderzoek op het gebied van design en geluk om tot een antwoord te komen, zodat de plek waar we het meest zijn, ook het fijnst is.

 

Mijn ervaring:

Wederom heeft Meik Wiking weer een geweldig, leuk en inspirerend boek neer weten te zetten.


De schrijfstijl van Meik Wiking is helder, vlot en krachtig. Ondanks dat er vele onderzoeken, kennis en getallen langs komen, weet hij zijn kennis op zo'n manier over te brengen dat je aan zijn lippen hangt en dat ook het verhaal heerlijk weg leest. Het boek bevat iedere keer korte hoofdstukken en het boek is ook van binnen prachtig vormgeven. Binnen in het boek vind je prachtige infographics maar ook veel prachtige foto's die zijn verhaal nog meer sfeer, body en emotie geven.


Tijdens het lezen van dit boek krijg je ongetwijfeld van hygge en de kriebels om met je huis aan de slag te gaan om het nog meer knusheid en hygge te geven. Wat ik erg krachtig vond van het boek is dat Meik met zijn thema Hygge voor thuis het onderwerp van vele kanten heeft belicht. Wat denk je van de architectuur, licht, natuur, daglicht, maar ook de inrichting en wat je in huis doet. Hij weet je een brede kijk en kennis te geven hiermee. Dat vond ik enorm inspirerend en leerzaam. Ik heb echt veel geleerd en inspiratie opgedaan.


Het nieuwe boek Hygge voor thuis is echt een aanrader voor iedereen die van zijn huis nog meer een thuis wil maken en die het ook interessant vind om hierbij hele leuke kennis op te doen. Ik heb echt enorm genoten van dit leerzame, inspirerende en leuke boek. Tijdens het lezen weet Meik al bij mij het hygge gevoel op te roepen en me te inspireren om in mijn huis en leven nog meer het hygge gevoel te brengen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page