top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Integer leven – Martha Beck

Bij de aankondiging van dit boek werd gelijk mijn interesse gewekt en heb ik het boek gepre-orderd. Ik ben dan ook vol verwachting wat dit boek me gaat brengen.

Nederlands | Paperback | 9789043925594 | Druk: 1 | 15 novmeber 2022 | 368 pagina's Kosmos Uitgevers | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De uitnodigende titel en ondertitel wisten gelijk mijn interesse te wekken als groot liefhebber van non-fictie boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik heb het boek dan ook gelijk gepre-orderd en ik stond echt te popelen om het boek te gaan lezen. Ik ben nog niet bekend met boeken en de persoon Martha Beck, maar de recensies van dit boek in het Engels zijn lovend, dus ik heb hoge verwachtingen van haar verhaal.

 

Het verhaal:

Een zelfhulpboek dat je het belang laat zien van eerlijkheid naar jezelf. Hierdoor ervaar je meer rust, vrijheid en geluk.

In onze wereld ervaren we continue prikkels, hierdoor kan het moeilijk zijn dicht bij jezelf te blijven. Je houdt graag de mensen om je heen tevreden, alleen hierdoor loop je jezelf voorbij. Hierdoor kom je in een stroom van negatieve gedachtepatronen en ongezonde relaties. Martha Beck laat je zien hoe je meer uit het leven kan halen door eerlijk te zijn naar jezelf en goed te luisteren naar signalen van binnenuit. Geïnspireerd door Dante en met een duidelijk stappenplan met opdrachten begeleidt Martha Beck je op weg naar een integer leven. Zo creëer je een leven waarin je intenties, dingen die je fascineren en je levensdoelen bij elkaar komen. Met als resultaat meer rust, vrijheid en geluk.

 

Mijn ervaring:

Inmiddels heb ik al vele non-fictie boeken gelezen met als thema persoonlijke ontwikkeling. Toch wist dit boek me op een bijzondere wijze te verrassen. Martha Beck vertelt haar verhaal over de weg naar een integer leven volgens de 9 verschillende lagen van Dantes hel. Aan de hand van deze lagen heeft ze een stappenplan en opdrachten waarmee ze je begeleid door deze 9 lagen naar een integer leven toe.


Martha Beck heeft een hele heldere en krachtige schrijfstijl, waardoor haar verhaal echt heerlijk leest. Zeker door de af en toe persoonlijke voorbeelden, weet ze je met haar verhaal echt te raken en te inspireren. Wel vraag ik me af of iemand die niet bekend is met Dante het verhaal gelijk helder en duidelijk kan volgen. Ik vond het persoonlijk wel een hele mooie en originele manier om de weg naar integer leven te bekijken en te bewandelen.


Naast haar duidelijke en inspirerende verhaal, biedt Martha Beck ook gelijk opdrachten waarmee je zelf aan de slag kan gaan om zelf ook integer te gaan lezen. De opdrachten zijn duidelijk en goed uitvoerbaar. Zelf heb ik eerst het complete boek gelezen en ik begin nu opnieuw van voren af aan waarbij ik ook de opdrachten ga doen.


Dit originele en bijzondere boek vertelt je de weg naar integer leven volgens de verschillende lagen van Dantes hel. Deze bijzondere kijk en manier van aanpak heeft me geïnspireerd en gemotiveerd, want het heeft me een andere kijk gegeven op bepaalde dingen in mijn leven. Mij heeft ze weten te overtuigen te gaan werken aan een integer leven.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page