top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

JackDaw – Daniel Cole

Ik ben mega benieuwd naar deze thriller die zo in de spotlights wordt gezet.

Nederlands | Paperback | 9789021040974 | 25 juli 2023 | 320 pagina's LS Amsterdam | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Deze thriller wordt zo in de spotlights gezet, dat ik het niet kan laten om deze ook te gaan ontdekken. Is het echt zo'n fantastisch en goed boek? Door alle aanprijzingen heb ik hoge verwachtingen. De cover van de kauw/raaf is uitnodigend en intrigerend. De rug maakt het boek wel direct sensationeel en ik moet zeggen, buiten dat het er geweldig en gaaf uitziet, heeft het als voordeel dat het boek enorm fijn open blijft liggen tijdens het lezen. Het is mijn eerste kennismaking met Daniel Cole, dus ik ben erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van een spannende en bloedstollende nieuwe serie. Er is een onmogelijke moord gepleegd, een beroemde solicalite wordt onthoofd aangetroffen tijdens een drukbezocht feest. De foto's worden op haar social media geplaatst, waardoor de hele wereld getuige is van deze slachting. Rechercheur Scarlett Delaney wordt op de zaak gezet. Het is inmiddels al de derde moord in korte tijd. Iedere keer met dezelfde handelswijze. Door de media wordt deze moordenaar omgedoopt als Jackdaw killer. Rechercheur Scarlett Delaney werkt samen met Henry Devlin, een charmante en enorm knappe 'privédetective' om deze moordenaar zo snel mogelijk te vinden. Bij een misstap van Jackdaw kunnen ze eindelijk een leven redden. Beide hebben hun eigen belang om de zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen, kunnen ze ten koste van dat blijven samenwerken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een spannend proloog, die je als lezer enorm nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Hiermee weet Daniel Cole op levendige en vlotte wijze je mee te trekken de verhaallijn in.


Daarna volgt het onderzoek naar de moordzaak en introduceert Daniel Cole op natuurlijke wijze de verschillende personages. De personages worden goed neergezet en uitgediept, sommige blijven wat achter, maar volgen pas later in het verhaal, waardoor er meer duidelijk wordt en de puzzelstukjes van de handelingen en acties van personages op hun plek vallen. De personages zijn leuke en unieke types wat het verhaal geloofwaardig maakt.


Daniel Cole heeft een vlotte en levendige schrijfstijl. Door zijn realistische en hoeveelheid aan dialogen weet hij het verhaal op een goede manier tot leven te brengen. Het verhaal heeft na het spannende proloog een wat langzame en trage start, maar toch weet Daniel Cole na ongeveer 1/3e van het boek de spanning weer goed op te bouwen en komt er weer wat meer vaart in de verhaallijn. Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personages waardoor je een brede kijk krijgt op de verhaallijn. Daarbij vind ik de briefjes en de tekeningen over de moorden een leuke toevoeging aan het boek die het hiermee het verhaal nog verder tot leven brengt. Naarmate het plot vordert wordt het verhaal echt sterk en spannend en ik geniet enorm. De wendingen en gebeurtenissen die dan volgen laten je wel echt op het puntje van je stoel zitten. Met drie geweldige epilogen sluit dit eerste deel af. Eerlijk gezegd, wil ik nu niets liever dan deel twee lezen.


Jackdaw is een spannend eerste deel van een nieuwe thrillerserie van Daniel Cole. Na een wat trage start, kwam ik goed in het verhaal en kon ik er helemaal in opgaan. Daniel Cole heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor de gebeurtenissen heerlijk tot leven komen. Tegen het einde zat ik dan ook op het puntje van mijn stoel en had de verhaallijn me echt te pakken. Ik ben benieuwd naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page