top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kleine Monnik – Annemarie Lesage

Ik kreeg van @kleinemonnik dit prachtige en veelbelovende boek cadeau.

Nederlands | Paperback | 9789083180588 | Druk: 1 | oktober 2021 | 72 pagina's


Voor het lezen:

Ik volg het account @kleinemonnik al een tijdje via instagram en ik was enorm nieuwsgierig naar het boek. Buiten dat de cover alleen al een geweldige aantrekkingskracht op me heeft, ben ik ook heel nieuwsgierig naar de levenslessen in dit bijzondere boek.

 

Het verhaal:

Kleine monnik krijgt van zijn oude vriend en leermeester oude monnik de opdracht zijn levensmissie te volbrengen. De maan schijnt zwak en het is de taak voor kleine monnik om de maan weer helder te laten schijnen. Na enige twijfel gaat kleine monnik op pad. Onderweg komt hij rijstvelden, een bos, rivier maar ook dieren als een libelle, een aap en een arend tegen. Deze vertellen hem op metaforische wijze belangrijke levenslessen hoe hij om kan gaan met tegenslagen en angst. Zo leert kleine monnik ondanks alle gevoelens waarmee hij worstelt toch zijn missie kan vervolgen en veerkrachtig in het leven te blijven staan. Tijdens de weg komen vele emoties aan bod. Het verhaal is geschikt voor alle leeftijden.

 

Mijn ervaring:

Het is een heel bijzonder en liefdevol verhaal. Het verhaal is geïllustreerd door Amber de Vreng die prachtige ondersteunende illustraties bij het al bijzondere verhaal heeft gemaakt. Deze versterkt het verhaal op hele mooie wijze.


Het verhaal is op een hele toegankelijke en luchtige manier geschreven, terwijl het wel duidelijk de emoties en boodschap brengt. Hierdoor is het verhaal ook echt een geschikt verhaal van jong tot oud. Annemarie heeft dit boek geschreven voor iedereen die een lastige tijd doormaakt, maar ik weet haast wel zeker dat het iedereen aan weet te spreken. En natuurlijk gaan we door ons leven allemaal wel eens door lastige momenten en situaties heen.


Het boek met vele prachtige boodschappen heeft me weten te raken. Kleine monnik is een boek dat niet in je boekenkast mag ontbreken.


Op www.kleinemonnik.nl kan je nog meer informatie over het boek, maar ook over de gesprekskaarten die hierop aansluiten en het luisterboek te vinden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page