top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kleine trauma's – Meg Arroll

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Nederlands | Paperback | 9789400516151 | 12 juli 2023 | 328 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Door de opvallende kleur van de cover en daarna de inhoud van het boek, was er voor mij geen twijfel over mogelijk en moest en zou ik dit boek lezen. Ik ben dol op non-fictie en met name boeken rondom persoonlijke ontwikkeling, psychologie en neurowetenschap. Dit boek lijkt me enorm leerzaam, inspirerend en ik ben erg benieuwd welke nieuwe kennis en inzichten het boek me bij gaat brengen.

 

Het verhaal:

Wat als je niet lekker in je vel zit, maar niet kan verklaren waardoor dat komt. Leer kleine trauma's herkennen en pak ze aan. Op deze manier kan je meer uit je leven halen.

Iedereen loopt gedurende zijn of haar leven blauwe plekken op. Emotionele onbekwaamheid. giftige positiviteit, uitdagende familierelaties of gaslighten zorgen allemaal voor kleine trauma's die resulteren in angstklachten, perfectionisme, troosteten en slaapproblemen. Leer je kleine trauma's herkennen, leer ze te accepteren en onderneem actie. Vervolgens ben je in staat het leven te leiden dat je verdient.

 

Mijn ervaring:

Meg Arroll heeft een enorm heldere, open en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het een boek is dat ongetwijfeld iedereen die interesse heeft in boeken rondom dit thema aan zal spreken. Doordat ze enorm helder en concreet de koe bij de horens pakt, weet ze én haar kennis en inzichten over te brengen én weet ze je te voorzien van vele handige oefeningen en handvatten om met de kleine trauma's en de uitingen hiervan om te gaan.


Het boek heeft een heldere opbouw en tijdens haar verhaal, wat ze concreet en helder onderbouwd door middel van wetenschappelijke onderzoeken, weet ze ook duidelijke praktijkvoorbeelden in te brengen die het verhaal verlevendigen en weet ze direct handvatten en oefeningen aan te bieden zodat je zelf aan de slag kan. De combinatie geeft je echt een compleet en volledig beeld en komt haar wetenschappelijke kennis ook tot leven. Zelf vond ik het erg fijn dat ik ook direct aansluitend aan haar verhaal met de oefeningen aan de slag kon gaan die uiteenlopend zijn en stap voor stap worden uitgelegd.


Ze begint met een heldere uitleg over grote en kleine trauma's en wat er allemaal voor kan zorgen dat er kleine trauma's ontstaan en hoe dat vervolgens tot uiting kan komen in je leven. Deze kleine trauma's pakt Meg Arroll met de techniek van Bewustwording, Acceptatie en Actie. Vervolgens pakt ze een aantal veel voorkomende uitingen van kleine trauma's aan zoals perfectionisme, stress, relaties, troosteten, liefde, en slaapproblemen. Ze wist mij echt enorm veel eye-openers en nieuwe inzichten in mijn eigen gedragspatronen te geven, daarbij merkte ik direct resultaat bij de oefeningen.


Kleine trauma's is een helder, toegankelijk en inspirerend boek. Het boek gaf me echt nieuwe inzichten en kennis rondom kleine trauma's. De combinatie van wetenschappelijke kennis, persoonlijke verhalen én oefeningen en handvatten zorgen voor een boek waar je echt wat aan hebt. Ik raad dit boek zeker aan!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page