top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kom in je kracht met Chi – Rita van Slageren

Ik kreeg dit van Rita een berichtje met de vraag of ik interesse had om haar boek te lezen en te recenseren. Dit leek me onwijs leuk, dus Rita bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789491863622 | Druk: 1 | oktober 2021 | 160 pagina's


Voor het lezen:

Ik kreeg van Rita een berichtje met de vraag of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Aangezien ik enorm veel interesse heb ik persoonlijke ontwikkeling en veel met yoga en meditatie bezig ben, sluit dit boek er natuurlijk perfect op aan. De cover van haar boek vind ik prachtig en enorm uitnodigend. Ook het formaat van haar boek is wat breder dan andere boeken waardoor het gelijk opvalt. De illustratie en de kleuren hiervan zijn voor mij enorm uitnodigend en ik hoop en verwacht een mooi boek dat me zal inspireren, mooie inzichten en natuurlijk ook leuke nieuwe oefeningen te leren.

 

Het verhaal:

Een persoonlijk verhaal, een goede kennismaking en echt een doe-boek met de Chinese bewegingsmethode Zhineng Qigong en de kracht van Chi. Rita laat je stap voor stap kennis maken met wat Zhineng Qigong is en wat het voor je kan betekenen, zoals langdurige spanning waar je vanaf wilt of dichter bij jezelf komen en blijven. Kom met Rita in je kracht van Chi door middel van korte ervaringen, creatieve schrijfopdrachten en veel oefeningen om te ontspannen. Het is vooral een oefen en doe-boek, zodat je gelijk aan de slag kan en het zelf direct kan ervaren.

Kom in je kracht met Chi en ga ontspannen, in balans, zelfverzekerder en zonder klachten door het leven.

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm mooi vormgegeven waardoor het erg uitnodigend is om met het boek aan de slag te gaan. Het boek is weinig lezen maar vooral veel doen. Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijke inleiding van Rita, ze schrijft helder en krachtig en haar positiviteit, liefde en passie die ze voelt voor Zhineng Qigong is echt voelbaar in het boek.


Ieder hoofdstuk bevat vele creatieve schrijfopdrachten en ontspanningsoefeningen die stap voor stap beschreven worden die hierdoor goed zijn uit te voeren. Bij een aantal van de oefeningen zijn ook illustraties gemaakt hoe dat de oefening uitgevoerd moet worden. Als je het boek via haar website chischagen.nl besteld kan je het boek ook kopen samen met alle oefeningen van het boek op film. Voor de creatieve schrijfoefeningen is in het boek ook ruimte beschikbaar, zodat je in het boek kan schrijven. Persoonlijk doe ik dat nooit, ik doe dat liever in een speciaal schrijfboekje.


De creatieve schrijfoefeningen zijn leuk, uitnodigend en geven je positieve energie. Rita weet je op zo'n manier aan het denken te zetten dat je weet wat je wilt en nodig hebt maar wel de positieve vibe blijft voelen. De ontspanningsoefeningen zijn erg leuk om te doen en ik vond het erg leuk om ook echt de energie te voelen. Het is ook erg leuk dat de oefeningen ook goed te combineren zijn met yoga en/of meditatie, waardoor het voor mij gemakkelijk is om in mijn dagelijkse routine op te nemen.


Ik raad het boek dan ook iedereen aan die veel stress, lichamelijke ongemakken ervaart en er voor openstaat om er echt mee aan de slag te gaan. Het boek is een goede inleiding en daarnaast ook echt een doe-boek (dus weinig lezen) om kennis te maken met Zhineng Qigong en de kracht van Chi en een hoop positieve vibes. Ik weet zeker dat het je ogen zal openen.


Het boek is verkrijgbaar via haar website www.chischagen.nl, via www.zhigong.nl en via bol.com


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page