top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Krachtige zelfcompassie – Kristin Neff

Na Kristins succesvolle boek 'Zelfcompassie', wilde ik zonder twijfel ook haar tweede en nieuw verschenen boek lezen. Van HarperCollins kreeg ik een recensie exemplaar, onwijs bedankt!!

Nederlands | Paperback | 9789402708790 | Druk: 1 | januari 2022 | 400 pagina's | Uitgeverij HarperCollins


Voor het lezen:

Ik heb het vorige boek 'Zelfcompassie' van Kristin Neff, ook gelezen. Ik vind haar vergelijkbaar met Brené Brown. Ik ben ook enorm benieuwd of dit boek ook weer aan mijn verwachtingen zal voldoen. Ik verwacht een boek die me enorm veel kracht en mooie inzichten gaat brengen.

 

Het verhaal:

Kristin Neff is de expert op het gebied van zelfcompassie.


Ze onderscheid twee verschillende soorten zelfcompassie, namelijk zachte zelfcompassie (dat voor een groot deel in haar eerdere boek aan bod kwam) en krachtige zelfcompassie.

Kristin Neff is er, ook aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, van overtuigd dat als je compassievol met jezelf kan omgaan het gemakkelijker is om jezelf te beschermen, je grenzen te verleggen en 'nee' te zeggen.


In het boek 'Krachtige zelfcompassie' dat zich voor een groot deel richt op vrouwen, spoort Kristin Neff je aan om op onderzoek te gaan naar wat jij nodig hebt. Zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Hierdoor kan je jezelf motiveren je doelen te bereiken of de nodige veranderingen door te voeren. Je zal gelukkiger en gezonder worden. Door middel van krachtige zelfcompassie helpt Kristin Neff je op wel naar een bewuster leven.

 

Mijn ervaring:

Het boek is helder, praktisch en brengt je veel mooie inzichten.


De schrijfstijl van Kristin Neff is helder, vlot en toegankelijk. Ze combineert een hele fijne afwisseling tussen wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke verhalen en oefeningen en tips om met zelfcompassie aan de slag te gaan.

Kristin Neff weet haar verhaal enorm duidelijk, helder en beknopt te onderbouwen met voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek zonder dat het zware kost wordt. Het blijft toegankelijk voor iedereen en door de onderbouwingen krijgt het verhaal toch meer diepgang en kracht. Ieder hoofdstuk begint met een passende en inspirerende quote.


Het binnenwerk is enorm prettig vormgegeven. De stukken tekst zijn niet enorm lang en zijn duidelijk ingedeeld. De oefeningen zijn op een andere manier vormgegeven, zodat je duidelijk het onderscheid kan maken.


Een enorm pluspunt is dat Kristin Neff ook het Boeddhistische gedachtegoed in haar verhaal heeft verwerkt. Hierdoor krijgt haar verhaal nog meer diepgang en kracht, ze weet het ook zo te verwoorden dat het verhaal niet zweverig wordt.


Kristin begint met een samenvatting van haar eerdere boek 'Zelfcompassie'. Aangezien het voor mij al enige tijd (2 jaar) geleden was dat ik dit boek las, was dat erg fijn. Ook voor diegene die dus niet haar eerdere boek gelezen hebben lijkt me dit heel verhelderend. Hierdoor ontbreekt voor niemand de basis over zelfcompassie.


Het boek is wel een verhaal dat zich specifiek op vrouwen richt, dus daar dien je met het lezen wel rekening mee te houden. Kristin legt duidelijk uit waarom. Hierdoor vind ik als vrouw zijnde wel enorm veel herkenning.


De oefeningen die gedurende haar verhaal stap voor stap uitgelegd worden, zijn praktisch, goed te volgen en gemakkelijk te doen. Natuurlijk is er geen quick fix voor krachtige zelfcompassie, maar is het iets dat tijd nodig heeft. Wel heb ik vertrouwen in de oefeningen, omdat in haar vorige boek 'Zelfcompassie' de oefeningen me ook al veel hulp geboden hebben.


Het boek is een enorme aanrader voor iedereen die met krachtige zelfcompassie aan de slag wil. Kristin Neff biedt een mooie heldere kijk op het belang van krachtige zelfcompassie en biedt ook gelijk oefeningen om hiermee aan de slag te gaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page