top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde – John Gottman en Jullie Schwartz Gottman

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en liefde en relaties. Lev. Uitgevers super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789400516489 | 12 september 2023 | 208 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit boek wist me door de inhoud van het boek en de prachtige cover direct mijn aandacht te trekken. De knalrode cover met de lijn illustraties van lippen, hartjes en rozen, is op een uitnodigende en leuke manier gedaan, maar wel dat het nog een serieuze en sterke uitstraling behoudt. De typografie is prachtig in het beeld verwerkt. De titel springt ook echt naar voren. Het is het eerste boek dat ik van John Gottman en Jullie Schwartz Gottman ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar hun inzichten, kennis en hoe ik in zeven dagen mijn liefde kan versterken.

 

Het verhaal:

Verbeter in zeven dagen je relatie: Hoe zorg je ervoor dat echte liefde blijft bestaan? Hoe kan het dat het ene stel voor altijd bij elkaar blijft en de ander uit elkaar gaat? Bestaat er een wetenschappelijke formule voor liefde? Dr. John Gottman en dr. Julie Gottman doen al ruim vijftig jaar lang onderzoek naar de liefde. In dit boek delen ze hun belangrijkste inzichten en bieden ze je een zevendaags stappenplan voor meer intimiteit waardoor de relatie en liefde standhoudt. Wie je ook bent, waar je ook staat in de relatie; met dit boek krijg je het inzicht hoe je met kleine veranderingen je relatie fundamenteel en blijvend kan verbeteren.

 

Mijn ervaring:

Het boek heeft een heldere inleiding met mooie en krachtige praktijkvoorbeelden die mijn nieuwsgierigheid direct weten te wekken, met name hun Love Lab die dr. John Gottman en dr. Julie Gottman oprichten om deelnemers te observeren en meer inzicht te krijgen in de liefde. Ik sta te popelen om alles te lezen over hun onderzoeksresultaten en inzichten die ze hiermee opdoen.


Dan volgt het zeven dagen programma. Wat ik enorm fijn vind is dat het hoofdstuk bestaat uit een combinatie van praktijkvoorbeelden, heldere en concrete onderzoeksresultaten. Hun conclusie en punten duidelijk opgesomd waarin de kernpunten gehighlight worden, extra toevoegingen met tips en vervolgens sluit de dag af met een oefening die duidelijk en stap voor stap wordt uitgelegd. Ze geven daarbij bijvoorbeeld vragen en punten waarop je je hierin extra kan focussen. Dit laatste deel is op een andere wijze vormgegeven waardoor het een duidelijk onderscheid heeft gemaakt van het verhaal van dr. John Gottman en dr. Julie Gottman.


Wat ik echt een pluspunt vind van dit boek, is dat dr. John Gottman en dr. Julie Gottman op hele concrete, heldere en toegankelijke wijze hun inzichten en kennis weten te delen. Het is erg prettig geschreven en in hun verhaal weten ze ook dingen zo te beschrijven of vragen te stellen, die je echt aan het denken zetten en tot de kern komen. Wat me enigszins verraste, maar eigenlijk ook niet meer dan logisch is, liefde, communicatie en connectie zitten werkelijk in de kleine en eenvoudige dingen. Als je deze basis hebt, sta je sterk.


Liefde is een helder, mooi en goed boek. Met hun toegankelijke, concrete en duidelijke uitleg van hun onderzoeksresultaten, praktijkvoorbeelden, inzichten en oefeningen laten dr. John Gottman en dr. Julie Gottman zien hoe je aan de hand van kleine veranderingen en stappen een enorm sterke basis en connectie met je liefdespartner kan maken. Een bijzonder, goed en mooi boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page