top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefdesbang – Hannah Cuppen

De titel wist me te prikkelen en maakte me enorm nieuwsgierig naar mijn eigen patronen in de liefde. Ik kreeg van uitgeverij Ankhhermes de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 4 februari 2014 | 192 pagina's | 9789020210705 | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De keuze om dit boek te gaan lezen, was dat ik vooral geprikkeld werd door de titel. Ik vroeg me af of ik zelf (onbewust) bepaalde patronen had in mijn liefdesleven waar ik me al dan niet van bewust was. Ik mocht het boek van uitgeverij Ankhhermes lezen en recenseren. De cover is aantrekkelijk en prikkelend door de eenvoud en de kleur keuze. De magenta roze cover is opvallend, passend bij het onderwerp van het boek en afwijkend van andere boeken. Ik heb nog niet eerder werk van Hannah Cuppen gelezen en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar haar kennis en inzichten en wat ik hier zelf van kan leren en mijn relatie kan verbeteren. Ik verwacht veel kennis op te doen, mooie inzichten te krijgen en bovenal te leren om mijn eigen triggers en struikelblokken te kunnen overwinnen en in de toekomst te voorkomen.

 

Het verhaal:

Hannah Cuppen laat je zien hoe dat je je hart kan openen voor jezelf en daarna voor een ander. Op deze manier krijgt de liefde een eerlijke kans, zonder verlatings- en bindingsangst.

Wat is jouw mechanisme? Wil je een relatie, maar trekt de ander zich steeds terug? Denk je alles in orde te hebben, maar wil het niet lukken op liefdesgebied? Mis je de intimiteit en verbinding in je relatie? Hou je een ander snel op afstand als hij/zij te dichtbij komt? Volgens Hannah Cuppens heeft dit te maken met het feit dat je liefdesbang bent. Het lijkt tegenwoordig moeilijk een relatie op te bouwen en te onderhouden. Vervelende ervaringen hebben jou misschien ook wel liefdesbang gemaakt.

Hannah Cuppen neemt je in dit boek stap voor stap mee hoe je je hart weer kunt openen, eerst voor jezelf en dan voor een ander. Door middel van een jaren kwetsbare zelfonderzoek schreef Hannah Cuppen dit boek. Daarnaast interviewde ze ook anderen over hun ervaringen.

 

Mijn ervaring:

Wat me gelijk vanaf dat ik het boek begin te lezen opvalt is dat het boek vanuit een hele kwetsbare en persoonlijke inslag geschreven is. Hierdoor kan je als lezer gemakkelijk in het verhaal van Hannah Cuppen opgaan en voelt het heel puur en eerlijk.


Het boek is opgedeeld in 5 delen die je stap voor stap meenemen door het proces van liefdesbang en het herstellen van de liefde. Deze delen zijn weer opgesplitst in verschillende hoofdstukken, waardoor ze enorm goed haar kennis helder, duidelijke en concreet weet te verwoorden. Doordat ze op hele persoonlijke wijze haar kennis deelt en daarbij haar eigen ervaringen, maar ook ervaringen van anderen deelt wordt het verhaal ook erg levendig, want de voorbeelden leggen echt precies de vinger op de zere plek. Hierdoor wist het boek me op sommige momenten ook echt te raken en veel emotie op te roepen. Daarnaast heb ik enorm veel geleerd over de verschillende soorten angst en reacties in de liefde.


Voor mij persoonlijk was het vijfde deel van het boek; Ingrediënten voor beschikbare liefde het meest leerzaam en inspirerend. Ik kwam tot de ontdekking dat ik zelf al door de jaren heen met de nodige persoonlijke ontwikkeling al een heel eind door mijn liefdesangst heb weten te overwinnen. Wel wist Hannah me nog wel op een aantal triggers te wijzen waar ik me niet eerder van bewust was, maar waar ik dus nu mee aan de slag kan. In het vijfde deel van dit boek biedt ze alle tips en handvatten waar ik enorm veel mee kan.

Dit persoonlijke en inspirerende boek is absoluut een aanrader voor iedereen die op liefdesgebied aan zichzelf wil werken. Dit boek weet je ogen te openen en nieuwe inzichten te geven. Daarnaast biedt Hannah Cuppen in dit boek ook gelijk de tools om met jezelf aan de slag te gaan en verlatingsangst en bindingsangst te overwinnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page