top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liever het bloed – Michael Bennett

Eindelijk kan ik dan gaan genieten deze sfeervolle en veelbelovende thriller! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515475 | 18 april 2023 | 336 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging zag van deze sfeervolle en veelbelovende thriller werd mijn aandacht direct gewekt. De bijzondere, sfeervolle en originele cover is opvallend en weet door het patroon direct mijn aandacht te trekken. Het patroon staat in prachtig contrast met de titel. De subtitel "Een rechercheur op jacht naar de waarheid. Een moordenaar op zoek naar wraak. Je kunt je niet verbergen voor het verleden." Dat maakt me enorm nieuwsgierig. Ik heb nog niet eerder een boek van Michael Bennett gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar zijn schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Hana Westerman is een alleenstaande moeder, politie-inspecteur bij de zware delicten in Auckland en van afstamming een Maori. Ze ontvangt een anoniem filmpje en gaat met een collega op onderzoek in een vervallen appartement. Al snel stuiten ze op een overleden man die is opgehangen in een verborgen ruimte. Hana en haar team zetten alles op alles om de moordenaar te vinden, zeker wanneer hij opnieuw toeslaat en het aantal doden oploopt. Eerst lijken het losstaande moorden, maar Hana vindt al snel het verband met een oude misdaad uit de bloedige kolonisatie van Nieuw-Zeeland. Hij lijkt dat ze te maken hebben met de eerste Nieuw-Zeelandse seriemoordenaar ooit. Daarnaast wordt de zoektocht ook steeds persoonlijker, de moordenaar is uit op wraak. Wat als dit ook nog de familie van Hana treft...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een proloog van 160 jaar terug dat een heftige gebeurtenis beschrijft. Hierdoor wordt je als lezer enorm nieuwsgierig gemaakt. Daarna begint het verhaal dat zich afspeelt in het heden en volgen we Hana. Het personage Hana is erg sterk en goed neergezet. Het is enorm gaaf, hoe het verhaal de privé situatie als de verhaallijn van het leven van Hana als politie-inspecteur volgt en dat er daarnaast op perfecte wijze je als lezer een hoop geleerd wordt over de Maori geschiedenis en de kolonisatie in Nieuw-Zeeland.


Michael Bennett heeft een hele meeslepende en levendige schrijfstijl. Misschien ook niet gek, aangezien deze schrijver daarnaast ook scenarioschrijver en regisseur is. Hij heeft een enorme originele en spannende verhaallijn neer weten te zetten, waarin ook een hoop Maori-geschiedenis en -cultuur verweven zit. Aangezien ik hier weinig van weet, is het naast een spannend verhaal ook een enorm aangrijpend en leerzaam verhaal. Het originele hoofdpersonage geeft het verhaal ook nog eens een bijzonder en verrassend tintje. De verhaallijn neemt veel wendingen, waardoor Michael Bennett gedurende het verhaal de spanning en de sensatie goed in het verhaal weet te houden. Het plot was niet compleet verrassend, met wie er achter de moorden zat, toch gaf Michael Bennett er een mooi en sterk einde aan.


Liever het bloed is een hele originele, spannende en voor mij ook leerzame thriller. Het verhaal bevat een spannende verhaallijn die ook nog eens boordevol Maori-geschiedenis en -cultuur zit. Michael Bennett heeft een meeslepende en levendige schrijfstijl, waardoor je echt in het verhaal zit. Absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page