top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Ik heb er al veel over zien langs komen op instagram met lovende kritiek, dus ik ben onwijs benieuwd.Nederlands | Paperback | 9789024595167 | Druk: 1 | juni 2021 | 256 pagina's


Beschrijving:

De nieuwe feelgood-knaller van Tamara Haagmans. Eerder schreef ze ook al romans die met veel mooie woorden werden ontvangen.

Nicole erft een klein pretpark, wanneer haar tante overlijd. Het park blijkt in een verschrikkelijke staat er aan toe te zijn en diep in de schulden te zitten. Toch wil Nicole, koste wat kost proberen er voor haar tante nieuw leven in te blazen. Een van de personeelsleden van het park, Marc, had graag het park willen krijgen en probeert Nicole te overtuigen het aan hem te verkopen. Wanneer hij in de buurt is gaat er van alles mis in het park: de wallaby’s ontsnappen, een grote bestelling in de brasserie gaat verkeerd en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig heeft Nicole een altijd optimistische vriendin Daniëlla, die de meest fantastische ideeën heeft om Nicole te helpen het park te redden. Gaat het Nicole lukken?

 

Voor het lezen:

Ik ben nog helemaal niet bekend met de schrijfster Tamara Haagmans, maar de kritieken zijn super positief en veelbelovend, dus ik laat me graag verrassen. De cover is in ieder geval heerlijk zoet en romantisch, dus ik laat me verrassen door het romantische avontuur.


Tijdens het lezen: Je zit heerlijk snel in het verhaal, eigenlijk zat ik er zo in dat ik werkelijk alles om me heen vergat. Echt briljant, mijn complimenten voor Tamara.


Conclusie: Wat een heerlijk, mooi, ontroerend en hartverwarmend mooi boek heeft Tamara weten te schrijven. Al vanaf de eerste bladzijde zat ik lekker in het verhaal, de schrijfstijl van Tamara is vlot en krachtig. Ze weet de personages enorm goed te identificeren en een eigen karakter en stijl te geven. Daarnaast bouwt de spanningsboog van het verhaal zich zo op dat je constant door wilt blijven lezen en onwijs benieuwd bent wat Nicole nu weer gaat meemaken en of het haar gaat lukken het pretpark te redden.

Ook is Tamara de nodige emotionele lading aan het verhaal niet uit de weg gegaan, de medewerker met het syndroom van down en de struggle van Nicole om hier mee om te gaan, heeft ze prachtig verwoord en heeft ook het meisje met het syndroom van down prachtig beschreven.

Er zit ook hele leuke humor in, die hele leuke swings aan het verhaal geven. Ik heb meerdere momenten hardop zitten lachen. De nodige romantiek, die je in een feelgood roman verwacht komt ruimschoots tot zijn recht. Ik heb me echt helemaal in het leven van Nicole en het pretpark gewaand en ik ben door het boek heen gevlogen. Dit boek zal je zeker met een lach en traan lezen, maar hoe dan ook, van dit boek zal je genietenMijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page