top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Missie mindset – Sander Aarts

Dit boek stond al lange tijd op mijn lijstje om te lezen. Gelukkig wist ik eindelijk een exemplaar in de bibliotheek te bemachtigen.

Nederlands | Paperback | 9789022592977 | Druk: 1 | juni 2021 | 272 pagina's Uitgever Boekerij | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het goede eerste boek van Sander Aarts, was ik enorm nieuwsgierig naar zijn tweede boek. Hij wist me namelijk met het eerste boek enorm te inspireren. De cover lijkt erg op het eerdere boek dat hij schreef, waardoor de boeken een mooie eenheid vormen. Er is gekozen voor dezelfde typografie en een beeld van Sander Aarts, ditmaal in een blauwgrijze setting. Voor een biografie vind ik dit echt een hele passende cover. Ik ben benieuwd of Sander in zijn tweede boek weer net zo'n sterk verhaal heeft weten neer te zetten.

 

Het verhaal:

Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, deelt in zijn tweede boek nog meer ervaringen én wat hij ervan geleerd heeft. Deze lessen kan jij ook inzetten in je dagelijks leven.

In zijn boek deelt hij enorm veel praktische tips om optimaal te presteren onder alle omstandigheden. Hij laat je zien hoe je iedere 'missie' in je leven kan voorbereiden en uitvoeren.

Het boek is ingedeeld volgens de fases van een militaire missie:

  • Planning

  • Briefing

  • Rehearsal

  • Execution

  • Debrief

Het boek is een verzameling van waargebeurde verhalen en korte lessen die hij hiermee heeft opgedaan tijdens zijn periode bij de Special Forces en daarna. Hij schrijft openhartig en eerlijk over zijn eigen ervaringen, in de hoop dat ook jij erdoor kan groeien.

 

Mijn ervaring:

Ook ditmaal weet Sander Aarts me met zijn persoonlijke verhaal van het begin tot het einde te boeien. Ditmaal volgt het verhaal niet direct een chronologische volgorde maar is het boek ingedeeld in de fases van een militaire missie waarbij Sander Aarts ons voorziet van waargebeurde en enorm persoonlijke verhalen en de levenslessen die hij hiermee heeft opgedaan. Ook weet hij goed en duidelijk te verwoorden hoe deze levenslessen in een doodgewoon / normaal leven kunnen worden ingezet om meer uit je leven te halen en ook om je gemakkelijker door je leven te gaan.


Ook in dit boek is Sander enorm openhartig over alle gebeurtenissen en durft hij ook over zijn minder sterke kanten open en eerlijk te zijn. Ik denk dat hij hiermee je als lezer met zijn verhaal weet te raken. De verhalen zijn weer erg afwisselend, waardoor het een enorm interessant en boeiend verhaal blijft.


Ook dit boek was enorm interessant en leerzaam. Het boek is zeker een aanrader, niet alleen voor militairen en ex-militairen, maar ook voor ons als gewone burger. Ik weet namelijk zeker dat je na het lezen van het persoonlijke verhaal van Sander en de levenslessen die hieruit haalt anders naar het leven gaat kijken en dingen anders gaat aanpakken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page