top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Omringd door tegenslag – Thomas Erikson

Na het lezen van zijn vorige boek Omring door idioten, wat ook absoluut een aanrader is, was ik erg nieuwsgierig naar zijn volgende boek.

Nederlands | Paperback | 9789402711189 | 10 januari 2023 | 400 pagina's | HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Na het lezen van Omringd door idioten was ik enorm nieuwsgierig wat het volgende boek van Thomas Erikson zou brengen. De titel en de beschrijvende tekst is veelbelovend en ik ben enorm benieuwd welke kennis en inzichten hij me deze keer kan brengen. Aangezien iedereen tegenslagen ervaart in zijn/haar leven, denk ik dat je met dit soort boeken zeker je zelfkennis maar ook de manier waarop je met dingen omgaat kan verbeteren. De cover sluit perfect aan op zijn vorige boeken en is clean en uitnodigend.

 

Het verhaal:

Verbeter de manier waarop jij met tegenslagen om gaat! De meeste van ons hebben grote dromen en ambities, maar vaker bereiken we deze doelen niet dan wel. Hoe komt dat? Succes komt niet aangewaaid, maar hoe ga jij met de tegenslagen om? Vind je het moeilijk om gemotiveerd te blijven? Thomas Erikson legt je uit hoe je jezelf gemotiveerd kan houden en in de winners circle terecht blijft komen door middel van een duidelijk plan en heldere concrete stappen.

Leer op de juiste manier te reageren op tegenslag en overwin obstakels en maak je dromen en ambities waar.

 

Mijn ervaring:

Thomas Erikson heeft wederom een heel helder, toegankelijk en leerzaam verhaal neer weten te zetten. Zijn boeken lezen bijzonder lekker, waardoor het verhaal echt binnenkomt. Het verhaal is een mengeling van psychologisch onderzoek, zijn persoonlijke verhaal en andere duidelijke voorbeelden en verhalen. Én legt hij duidelijk stap voor stap uit hoe je met tegenslagen om kan gaan.


Ik vind het erg leuk dat hij ook zijn eigen persoonlijke tegenslagen durft te tonen in dit boek. Hierdoor zie je hem meer als een mens en vergroot hij voor mij de geloofwaardigheid van zijn verhaal. Zelfs zijn gênante tegenslagen durft hij in het boek aan bod te laten komen. Aan de hand van de vier gedragstypes die hij uitgebreid beschreef in zijn boek 'Omringd door idioten' legt hij uit hoe deze gedragstypes met tegenslagen omgaan en dit kunnen verbeteren. In dit boek legt hij deze 4 gedragstypes nog een keer kort en krachtig uit, dus zijn andere boek hoef je niet gelezen te hebben, maar deze kennis geeft wel dit verhaal nog meer diepgang.


Omringd door tegenslag is een toegankelijk, helder en leerzaam verhaal. Aan de hand van de vier gedragstypes laat Thomas Erikson je zien hoe je veelal met tegenslagen omgaat, maar voornamelijk hoe je in de toekomst kan voorkomen dat je beter met tegenslagen omgaat en jezelf gemotiveerd op je doel kan houden. Dit boek heeft me veel kennis en nieuwe zelfinzicht gegeven, ik raad het boek zeker aan.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page