top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onderweg – Bente van de Wouw

Dit boek stond al sinds de verschijning ervan op mijn verlanglijstje. Ik ben dol op dit soort boeken. Ik vind het enorm inspirerend dat iemand besluit zo'n pelgrims wandeltocht te gaan maken en er achter te komen wat zijn/haar drijfveren zijn.

Nederlands | Paperback | 9789000381098 | Druk: 1 | februari 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Spectrum boeken


Voor het lezen:

Dit boek stond al sinds de verschijning ervan op mijn verlanglijstje. Ik ben dol op dit soort boeken. Ik vind het enorm inspirerend dat iemand besluit zo'n pelgrims wandeltocht te gaan maken en er achter te komen wat zijn/haar drijfveren zijn. Bente ken ik al van haar artikelen die ik iedere maand in de Flow en op de website van Flow lees dus ik was ook erg nieuwsgierig naar het verhaal en deze van Bente zelf. Gelukkig was ik de gelukkig die op instagram bij Sebes & Bisseling Lit. Ag. en zo kreeg ik de kans op eindelijk het boek te kunnen lezen.

De cover is uitnodigend, door de eenvoud en de met de hand gemaakte illustratie en de handgeschreven titel en naam, die een gevoel van authenticiteit oproepen.

 

Het verhaal:

Na een heftige tijd raapt Bente alle moed bijeen en besluit ze de legendarische Santiago de Compostela te gaan lopen.

Daar staat Bente dan, alleen en onvoorbereid aan het startpunt van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Ze heeft dan ook veel dingen meegemaakt die ze niet zag aankomen in haar leven zoals haar burn-out en haar relatiebreuk. De donkerte en de pijn in zichzelf had ze niet zien aankomen, maar ook zeker niet het licht dat ze af en toe weer zag schijnen. Ze omschrijft op prachtige wijze haar zware voettocht van 800 kilometer door Spanje, waarin ze leert haar angst te omarmen.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal en de wandeltocht door de ogen van Bente. Zonder enkele moeite verplaats je je in het leven van Bente en haar wandeltocht die zich afwisselt met flashbacks en gebeurtenissen uit haar verleden. Op deze manier volg je als het ware twee verhaallijnen die zich uiteindelijk tegen het einde weer samenvoegen.


Bente weet enorm goed zowel de tocht als de gebeurtenissen uit het verleden en alle emoties, gevoelens en gedachtes die hierbij komen kijken te beschrijven. Hierdoor leef je echt die 800 kilometer met Bente mee in haar fantastische en bijzondere avontuur.


Bente heeft een hele open, heldere en vlotte schrijfstijl waardoor je zonder problemen in het verhaal opgaat. Ook de mooie metaforen en lessen die ze leert, stromen perfect in haar verhaal en de samenloop van de gebeurtenissen samen. Ze start als een hele onzekere, angstige en soms bange vrouw en je ziet haar evolueren gedurende het verhaal in een steeds krachtigere vrouw met meer zelfvertrouwen. Ik heb bewondering hoe ze de drang naar perfect zijn en overal aan mee moeten doen los leert laten en introverte en hooggevoelige kant van haar eindelijk ruimte durft te geven.


Het is een bijzonder verhaal dat zowel inspiratie, herkenning als respect oproept. Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van de mooie reis van Bente en haar prachtige verhaal. Ik weet zeker dat hier vele met mij herkenning, steun, troost maar ook inspiratie uit kunnen halen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page