top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ongeboren herinneringen – Stephanie Mines

Door de prachtige titel en stralende cover is mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Nederlands | E-book | 9789020220995 | 25 oktober 2023 | 150 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Ik ben betoverd door de mooie en uitnodigende cover. Hierdoor werd direct mijn aandacht voor het boek gewekt. Daarbij heeft het boek een bijzonder en voor mij onbekend onderwerp, wat mijn nieuwsgierigheid aanwakkert. Ik hoop dat ik veel inzichten en kennis op zal doen die ik ook op mijn persoonlijke leven kan toepassen, waardoor ik meer met meer veerkracht door het leven kan gaan.

 

Het verhaal:

Tijdens de embryonale fase kan je al traumatische ervaringen opdoen die op je leven daarna van invloed zijn. Alles wat we namelijk meemaken sla je op in je lichaam. Zo ook nare ervaringen en persoonlijke trauma's. Toch zijn veerkracht en herstel mogelijk, hoe zwaar we het ook hebben gehad. Neurowetenschapper Stephanie Mines vertelt over haar eigen ervaring gedurende haar kinderjaren. Dit wekte haar interesse in de veerkracht van het menselijke zenuwstelsel, ondanks chronische stress en traumatische gebeurtenissen. De embryonale fase heeft namelijk meer invloed op ons leven dan we denken. Wanneer je je bewust wordt van de ingrijpende ervaringen die je gedurende deze periode hebt opgedaan, kan je ze helen.

 

Mijn ervaring:

Stephanie Mines heeft een spirituele en onderzoekende schrijfwijze. Naast dat ze neurowetenschapper is, benadert ze haar ervaringen en belevingen erg vanuit de spirituele hoek. Daarbij ondersteunt ze haar kennis en inzichten met haar prachtige (spirituele) gedichten. Dit zorgt voor een bijzondere en intense combinatie van kennis en gevoel.


Haar verhaal heeft een hele heldere opbouw en ze beschrijft haar eigen weg en persoonlijke zoektocht naar haar trauma's in de embryonale fase, de kennis die ze opdeed als neurowetenschapper en de inspirerende en helende mensen die ze trof gedurende haar eigen weg naar heling. Ook beschrijft ze van drie andere mensen hun weg van heling en herstel naar een veerkrachtig bestaan. De verschillende persoonlijke verhalen vind ik erg inspirerend en laten verschillende trauma's en manieren van herstel zien. Wel vind ik de verhalen wat aan de zweverige kant en hadden ze van mij persoonlijk wat beknopter gemogen.


Naast het verhaal van Stephanie Mines en de verschillende ervaringsverhalen, deelt Stephanie Mines ook technieken hoe je je lichaam zelf kan helen en kan werken aan herstel, door middel van het aanraken van bepaalde drukpunten op je lichaam. Deze tips en oefeningen vond ik erg fijn en ik merkte dat plaatsen die gespannen waren in mijn lichaam soepeler aanvoelen.


Ongeboren herinneringen is een verhaal dat een combinatie is van wetenschappelijke kennis en inzichten van Stephanie Mines met persoonlijke ervaringsverhalen en oefeningen om jezelf te helen. Wel vond ik het soms wat zweverig en had het voor mij concreet en beknopt gemogen. Wel is het erg inspirerend en leerzaam en schrijft ze mooie gedichten. De oefeningen waren enorm fijn en verlichten echt de spanningen in je lichaam. Voor iedereen die met persoonlijke ontwikkeling bezig is en houdt van een spiritueel verhaal, dan is dit boek zeker een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page