top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ongetemd leven – Glennon Doyle

Een van mijn favoriete boeken allertijden. Ik lees dit boek nu voor de 9de keer en ik kan er geen genoeg van krijgen.

Nederlands | Paperback | 9789021577111 | Druk: 1 | juli 2020 | 336 pagina's | Kosmos uitgevers


Voor het lezen:

Dit boek is een van mijn favoriete boeken allertijden. Het boek brengt me keer op keer zoveel mooie inzichten en positiviteit.

 

Het verhaal:

Hoe kan je als vrouw volledig en krachtig jezelf zijn en daarmee een gelukkig leven leven?

Van jongs af aan leren vrouwen te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld. Wat zal er gebeuren als je deze verwachtingen los laat en op ontdekking gaat naar wie je wezenlijk bent?


We volgen het heftige en hectische leven van Glennon Doyle die ons haar eigen persoonlijke verhaal vertelt. Hoe geeft zij kracht aan haar innerlijke stem die ze haar hele leven al negeerde. Ze komt er achter door echt zichzelf te zijn je werkelijk geluk en haar mooiste leven is gaan leiden.

Daarnaast helpt ze jou te ontdekken wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

 

Mijn ervaring:

Dit boek pak je op en leg je niet meer weg voordat het uit is.


Glennon Doyle schrijft vlot, krachtig maar ook enorm open, kwetsbaar en ontwapenend. Ze durft haar diepe gevoelens, gedachtes en emoties in dit boek te uiten waar dat zij in haar leven tegenaan en doorheen ging. Het boek bestaat uit veel korte hoofdstukken met allemaal momenten uit het leven van Glennon die haar inzicht, motivatie en bracht naar haar ware zelf.


Het verhaal is een mengeling van een autobiografie en een zelfhulpboek. Waardoor dat het voor mij een unieke kracht heeft. In het verhaal laat Glennon zien hoe pijn en ongemak ons zó erg in de greep houdt dat we overleven in plaats van echt te leven. Glennon Doyle verdoofde haar leven met boulimia, een alcoholverslaving en volledig naar de maatstaven van anderen te leven.

Gelukkig kwam er voor haar een moment in haar leven dat ze inzag dat dit niet de manier was. Het boek is echt vanuit haar hart geschreven en dat voel je als je dit boek leest.


Daarnaast roept haar verhaal ook heel veel herkenbaarheid, waarin zeker vele vrouwen zich kunnen vinden. Dit boek geeft je zelfinzicht, inspiratie en bovenal motivatie om je mooiste leven te gaan leven. Ik raad dit boek dan ook echt voor elke vrouw aan om een keer te lezen!


Leuke tip! Morgen (22 februari 2022) is de verschijningsdag dat "Ongetemd leven - Bevrijdingsgids" van Glennon Doyle uitkomt. Deze zal aansluiten op dit fantastische boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page