top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onzichtbare wonden – Kay Douglas

Door de inhoud werd ik getriggerd en nieuwsgierig naar het boek. Van Uitgeverij Ankhhermes krijg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020219425 | 10 oktober 2022 | 304 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €25,00


Voor het lezen:

De lichtroze cover vind ik door de simpele eenvoud erg mooi en rustgevend. Ik vind de illustratie van het hartvormige sleuteltje en de manier hoe dat de titel in beeld is gebracht een hele sterke en mooie wijze waarop het onderwerp van het boek in beeld wordt gebracht. De ondertitel 'Bevrijd jezelf uit een ongelukkige relatie en ondermijnende relatie' maakt me nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek. Ik ben enorm benieuwd naar de persoonlijke verhalen en de inzichten en handvatten die Kay Douglas gaat bieden.

 

Het verhaal:

Zit jij in een ongelukkige en ondermijnende relatie? Kay Douglas neemt je in dit boek mee over de emotionele reis, hoe je de kracht kan vinden om jezelf uit relatie verstikking te kunnen bevrijden. Of het nu gaat om verbaal of fysiek geweld, een partner die je overmatig controleert of je emotioneel misbruikt. Kay Douglas laat je zien hoe je je leven terug kan winnen én hoe je je kan herstellen van de impact op je mentale gezondheid.

Met dit boek helpt Kay Douglas je stap voor stap op weg. Het boek bevat haar eigen verhaal en ervaringsverhalen van andere vrouwen. Daarbij biedt het boek handige checklists, tips en duidelijke aanwijzingen voor vrienden en professionals over deze situatie.

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm persoonlijk, eerlijk en openhartig en als eerste moet ik zeggen dat sommige persoonlijke verhalen me echt aangrepen, maar dat die daarnaast ook kracht en hoop gaven. Het is absoluut een boek dat me aan het denken zet en me zeker bij zal blijven. Kay Douglas heeft een hele open, heldere en toegankelijke manier van schrijven. Hierdoor leest het boek enorm prettig en kan je echt in de verhalen opgaan. Daarbij heeft het boek een hele prettige opbouw. Waarbij het boek begint bij verschillende manieren van gewond raken, de tol die het eist, het waarom en het grotere plaatje zien. Vooral de triggers waar je op kan/moet letten waren voor mij echt eyeopeners, maar ze heeft ze helder en concreet verwoord en op een rijtje gezet. Ze is ook open en eerlijk over wat het je ervan weerhoudt om niet met de relatie te stoppen. Vervolgens gaat het om hulp vragen en wat jij nodig hebt en het kiezen van het juiste pad. Wat me opvalt is dat Kay Douglas op geen enkele wijze bekritiseerd of neerbuigend is en in alle open en eerlijkheid dit taboe onderwerp durft te bespreken. In het tweede gedeelte waarin het blijven in de relatie als het stappen uit de relatie wordt besproken biedt Kay Douglas ook handige checklists en lijstjes waar je je allemaal op voor kan bereiden. Tot slot, en dat sprak me persoonlijk het meeste aan, was het stuk van wonden helen en een nieuw leven beginnen. Deze tips en inzichten gaven me prachtige inzichten en lieten me ook nadenken over mijn persoonlijke leven om wonden te helen en dingen anders aan te pakken. Onzichtbare wonden is een taboedoorbrekend boek dat op hele open, heldere en persoonlijke wijze inzicht geeft over schadelijke relaties. De persoonlijke verhalen zijn soms hartverscheurend, pijnlijk, maar ook enorm inspirerend en tonen kracht. Daarbij vult Kay Douglas het boek aan met prachtige inzichten, checklists en handvatten om als je zelf of een vriend in deze situatie zit, je deze kan helpen. Prachtig boek, zeker voor mensen die in een slechte relatie zitten, absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page