top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Op goed geluk – Jenny Colgan

Ik had zin in een heerlijke feelgood en deze werd door de bibliotheek me aangeraden, goede reden dus om hier tijdens het wandelen van te gaan genieten.

Nederlands | Luisterboek | 9789024590254 | 2021 | Verteller: Anne van Veen | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Het boek werd met aangeraden door de bibliotheek als luisterboek. Ik heb tot op heden nog niets van deze schrijfster gelezen, maar wel veel positieve reviews over gelezen. Een goede reden om tijdens het wandelen van te gaan genieten. Ik hoop op een heerlijke feelgood, waar ik van ga genieten.

 

Het verhaal:

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

 

Mijn ervaring:

Het duurde even voordat ik lekker in het verhaal zat, misschien door de intro over waar dat je allemaal goed kan lezen, maar toen het verhaal van Nina begon toen begon ik ook mijn draai in het heerlijke verhaal te vinden.

Het luisterboek is ingesproken door Anne van Veen, ik heb nog niet eerder van deze vertelster een luisterboek gehoord, maar ze heeft een prettige en aangename vertelstem en prettig spreektempo, wel moest ik aan haar intonatie wennen.


We volgen een vertelster die het verhaal vertelt van Nina. De liefde die Nina voor boeken voelt, die kon ik zonder enige moeite voelen waardoor ook de rest van het karakter me snel eigen en vertrouwd werd. Er zitten hele veelzijdige en gevarieerde karakters in het verhaal, wat het erg leuk maakt. Ook de verschillende thema's als buitenlanders, verwaarlozing van kinderen, huwelijkse problemen echt van alles komt in dit verhaal aan bod.


De schrijfstijl van Jenny Colgan, is vlot en krachtig. Ondanks dat het voor mijn gevoel even duurde voordat het verhaal echt lekker op gang kwam, daarna het verhaal en de verhaallijn geweldig was. Het verhaal neemt veel wendingen die je niet ziet aankomen, waarbij je als sommige als luisteraar enorm naar verlangt, wat dan enorm veel tijd kost dat het verhaal toch uiteindelijk op die plek uitkomt. Het plot is ook echt geweldig. Het verhaal is een op en top feelgood, het kent enorm veel ups en downs, een lach en een traan en een spetterend einde.


Deze heerlijke feelgood is absoluut het lezen of luisteren waard. Zeker als je een grote liefde hebt voor boeken, want die ga je in dit verhaal nog extra voelen en ervaren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,55 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page