top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Op zoek naar liefde – Chloé de Bie

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en liefde en relaties. Uitgeverij Pelckmans super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789464019001 | 29 september 2023 | 240 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €24,50


Voor het lezen:

Ik ben dol op non-fictie boeken rondom psychologie, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk liefde. Toen ik dit boek zag in de catalogus als aankondiging van Uitgeverij Pelckmans, verscheen dit boek direct op mijn verlanglijst. Ik kreeg de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb hoge en goede verwachtingen en ik hoop een hoop te gaan leren. De rustige, warme maar hele strakke cover schept voor mij ook direct een verwachting voor het verhaal dat me staat te wachten. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

We zijn allemaal constant op zoek naar liefde. We willen anderen zien, maar ook graag gezien worden. Tijdens deze weg doemen vaak de nodige obstakels op: onzekere gedachten over onszelf en ons liefdesleven. Bestaat de ware? Volg jij je hart? Heb jij twee keer per week seks? Hoe lang blijf je bij iemand terwijl je eigenlijk weet dat het op is? Ben je nu nog niet over die relatie heen? Begin je met een schone lei aan een nieuwe relatie? Hoe realistisch zijn deze vragen? In Op zoek naar liefde onderzoekt Chloé De Bie deze vragen aan de hand van wetenschap en met voorbeelden uit haar eigen praktijk. Ga aan de slag met jouw liefdesleven, single of niet, met haar praktische en bruikbare tips.

 

Mijn ervaring:

Chloé De Bie heeft een onwijs prettige, heldere en fijne schrijfstijl. Ze schrijft op een heldere, toegankelijke en open wijze zonder oordeel. Dat vind ik, zeker met zo'n onderwerp als dit, enorm fijn en prettig en dat stelt me erg op mijn gemak. Hierdoor kan ik gemakkelijk in haar verhaal mee kan gaan. Daarbij is haar verhaal een combinatie van wetenschappelijke onderzoeken, die ze helder en concreet verwoordt en die ze ondersteunt met voorbeelden uit haar eigen praktijk. Op deze manier komt haar verhaal ook echt tot leven.


Haar verhaal is opgebouwd met een knipoog van de zeven geboden. Dit maakt het direct een stuk luchtiger. Ze behandelt in haar boek; Gij zult de ware vinden, Gij zult uw hart volgen, Gij zult met een schone lei aan een nieuwe relatie beginnen, Gij zult niet uit elkaar gaan, Gij zult snel over de breuk heen raken, Gij zult twee keer per week seks hebben. Gij zult uzelf graag zien. Deze hoofdstukken zijn op prachtige wijze en met veel aandacht vormgegeven. Hierdoor leest het boek ook enorm aangenaam en fijn. Ze ondersteunt haar verhaal met duidelijke illustraties en maakt opsommingen, en highlight de belangrijke punten in het verhaal. Ook volgt aan het einde van ieder hoofdstuk een "Wat neem je mee?" uit het hoofdstuk waarin de punten voor 'Als single' en 'In een relatie' nog duidelijk, helder en concreet worden opgesomd.

Als slotwoord komt ze nog eens terug op alle 7 geboden die ze in haar boek behandelde en in een paar regels een duidelijk antwoord op geeft.


Ik moet eerlijk zeggen dat, voordat ik aan het boek begon, ik in een aantal dingen ook bepaalde overtuigingen had, die Chloé De Bie heeft weten te ontkrachten. Ze heeft me nieuwe inzichten en een andere kijk op dingen gegeven. Ik heb erg veel van het boek geleerd. Daarbij vind ik het ook erg sterk dat Chloé De Bie haar verhaal zo heeft weten te schrijven dat het voor zowel singles als koppels een enorm leerzaam, interessant en waardevol boek is.


Op zoek naar liefde is een mooi, leerzaam en inspirerend boek dat je ongetwijfeld met andere ogen naar bepaalde vlakken op het liefdesgebied laat kijken. Chloé De Bie heeft een prettige en heldere schrijfstijl die erg fijn leest. Haar verhaal is een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit haar praktijk, waardoor je naast een goede onderbouwing ook de realiteit te zien krijgt. Het boek is gericht op zowel singles als koppels, dus voor iedereen een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page