top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Politiehart – Ivo Recourt

Ik kreeg van Ivo Recourt de kans zijn boek te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789492107411 | 30 november 2022 | 176 pagina's Ivo Recourt | Prijs €21,95


Voor het lezen:

Ik kreeg van Ivo Recourt de kans om zijn boek te lezen en te recenseren. Ik ben dol op biografieën en zeker in combinatie met mindset en persoonlijke ontwikkeling. Zo las ik ook met veel plezier de boeken van Lieke Hester en Sander Aarts. De beschrijvende tekst van zijn boek klinkt als een veelbelovend en leerzaam boek.

 

Het verhaal:

Hoe zorg jij voor jezelf onder druk? Doe je politiewerk vanuit je overtuiging en met heel je hart?

Dagelijks krijg je te maken met gewelddadige incidenten, dodelijke ongelukken, suïcides maar echt respectloos en agressief gedrag. Hierdoor vraagt het politiewerk veel van je. Hoe ga je om met de dagelijkse druk en de ingrijpende incidenten? Ivo Recourt schreef een eerlijk en openhartig verhaal over zijn passie voor politiewerk. Het is een verhaal over de incidenten die hij mee maakte, zijn innerlijke strijd en de mentale overbelasting. De ervaringen zijn een les voor iedereen bij wie helpen in het blauwe bloed zit.

 

Mijn ervaring: Wat me gelijk opvalt is dat Ivo Recourt enorm openhartig vertelt over zijn belevingen en ervaringen die hij tijdens zijn dienstjaren heeft opgedaan. Daarnaast schrijft hij vlot en krachtig, waardoor het verhaal lekker leest en zijn boodschap en de kern helder blijft.


Het boek is ingedeeld in 3 delen, Groen hart, Blauw hart en Rood hart. Deze staan voor zijn tijd in het leger, bij de politie en de tijd waarin het hem teveel werd. Binnen deze tijdsperiodes vertelt hij over verschillende ervaringen, incidenten en levenslessen die hij in die tijd opdeed. Of juist de verkeerde keuzes die hij in die tijd maakte. Doordat hij ook een kwetsbare kant laat zien, laat hij juist zijn menselijke en gevoelige kant erg spreken. Al merk je soms in de bewoording dat hij zichzelf de gemaakte fouten nog kwalijk neemt. Door de combinatie van de gebeurtenissen en de levenslessen die hij hieruit trok, is het een bijzonder en krachtig verhaal geworden met een boodschap die binnen komt. Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat hij schrijft over de gebeurtenissen in mijn eigen stad Eindhoven, wat veel herkenning geeft.


Politiehart is een open en kwetsbaar verhaal, waarin Ivo op persoonlijke wijze zijn ervaringen deelt over zijn tijd in het leger, bij de politie, maar ook op het mentale effect die alle gebeurtenissen en ervaringen met zich meebracht en de prijs die hij hiervoor moest betalen. Met als mooie afsluiter van zijn verhaal, hoe hij mentaal weer uit het dal krabbelde en een nu weg in sloeg met een andere maar wel mooie toekomst. Een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page