top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Power – Kemi Nekvapil

Dit boek trok me enorm aan door de krachtige titel.

Nederlands | Paperback | 9789403128948 | 14 september 2023 | 304 pagina's | Uitgeverij Cargo | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Bij dit boek, werd ik met name door de titel getriggerd. Als er iemand is die zich vaak en overal voor verontschuldigt, ben ik dat wel. Ik hoop dat het boek mij mooie inzichten, eye openers en kennis gaat geven om voluit te leven en niet meer overal sorry voor te zeggen. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Kemi Nekvapil weet uit eigen ervaring hoe het is om bang, kwetsbaar en machteloos te zijn. Ze groeide op in vijf verschillende blanke pleeggezinnen waarin ze op haar vrouw zijn en huidskleur werd gewezen. Ze maakte bewust de keuze om haar stem te gebruiken en zich niet langer opzij te laten zetten. Het leidde haar naar een gedurfd en doelgericht leven. Kemi Nekvapil wil je met dit boek overtuigen dat andere vrouwen ook de baas kunnen worden over hun eigen leven. Ze breekt macht paradigma's af en onderzoekt waarom vrouwen zo gemakkelijk de macht uit handen geven en ze laat je zien hoe je je kracht terug kan winnen. Power bevat inspirerende persoonlijke verhalen, praktische tips en tools om uitdagingen als twijfels over jezelf, discriminatie, burn-out en trauma aan te pakken.

 

Mijn ervaring:

Kemi Nekvapil heeft een hele vlotte, open en persoonlijke schrijfstijl. Hierdoor weet ze je met haar verhalen je te overtuigen, enthousiast te maken, te inspireren en aan het denken te zetten. Daarbij lezen de verhalen ook nog eens gemakkelijk en vlot.


Het boek is opgedeeld in 7 delen: Power Paradigma's, Presence, Ownership, Wijsheijd, Equality, Responsibility, Power opbouwen. Ieder deel is weer verder ingedeeld in korte, heldere en inspirerende hoofdstukken. Bij ieder hoofdstuk dat start begint Kemi Nekvapil met de definitie van het onderwerp van dat hoofdstuk. Vervolgens legt ze aan de hand van persoonlijke verhalen en inzichten uit, wat zij met dit onderwerp heeft en hoe je dit om kan zetten naar kracht. Niet ieder hoofdstuk, maar de meeste hoofdstukken eindigen met vragen die je aan het denken zetten of tips en tools waar je iets aan hebt. Ook rond ze ieder deel prachtig af met een samenvatting over de hoofdstukken die in het deel besproken zijn.


Het zijn inspirerende, mooie en krachtige onderwerpen die ze in het verhaal en de delen weet te bespreken. Het valt me wel op dat veel hoofdstukken gericht zijn op discriminatie en haar huidskleur. Ik ben hier zelf wat minder mee bezig, al zette het me absoluut aan het denken, het waren geen stukken waar ik voor mezelf iets mee kon.


Power - stop met sorry zeggen en leef voluit is een helder, inspirerend en krachtig geschreven verhaal. Door haar vlotte en open manier van schrijven, waarbij Kemi Nekvapil zich kwetsbaar opstelt komt het verhaal echt bij je binnen. Het is een verzameling van korte hoofdstukken en onderwerpen waaruit jij als vrouw kracht kan halen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page