top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sacred seasons – Kirsty Gallagher

Van Uitgeverij Boekerij kreeg ik de kans om dit prachtige en veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789049203061 | 21 maart 2024 | 224 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige en met goud folie afgewerkte cover maken het boek alleen al om te zien een feest. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen voor de inhoud van het boek. Ook de flaptekst spreekt me erg aan. Ik hoop met het lezen van dit boek, dat ik meer weet hoe ik bewuster met de seizoenen mee kan leven en hierdoor gelukkiger door het leven kan gaan.

 

Het verhaal:

Leef jij mee met de seizoenen? En ben je je ervan bewust dat de maan invloed heeft op jouw humeur? Voor dat er klokken uitgevonden waren, leefden we met de veranderende seizoenen. Helaas zijn we voor een groot deel deze verbondenheid verloren en haasten we ons door het leven. We hebben veel gewoonten maar weinig rituelen. Kirsty Gallagher neemt je mee op reis door een jaar met het ritme van de seizoenen. Hoe reageren en gedragen dieren, planten en planten zich in de verschillende jaargetijden. Welke activiteiten werden vroeger bij elk seizoen uitgevoerd? Leer in de lente jezelf te stimuleren, het leven te vieren in de zomer, dingen los te laten in de herfst en nieuwe zaadjes te planten in de winter. Kleine rituelen kunnen een keerpunt markeren, zorgen voor een balans en helpen opnieuw verbinding te maken met de aarde en jezelf. Dit boek helpt je gelukkiger en bewuster te leven in elk seizoen.

 

Mijn ervaring:

Kirsty Gallagher heeft een hele vlotte, heldere en enthousiaste manier van schrijven, waarmee ze me nieuwsgierig maakt naar haar inzichten, kennis en handvatten die ze biedt. Het verhaal begint met een inleiding, waarin ze uitlegt hoe je het boek kan gebruiken. Dit kan namelijk door het te lezen, of door stapsgewijs ieder seizoen het boek erbij te pakken en met de handvatten en kennis aan de slag te gaan.

Het boek is daarna opgedeeld in twee delen. Ze start in deel één met de achtergrond, waarin ze uitlegt over het werken met de seizoenen en de impact en de kracht hiervan op je lichaam. Ook kijkt ze terug op hoe hier vroeger mee omgegaan werd en welke handvatten en tools we hieruit nog op ons huidige en eigen leven kunnen toepassen.


In het tweede deel, wat ik persoonlijk het leukste deel vindt, ga je in op de rituelen per seizoen, waarbij ieder seizoen ook nog opgedeeld is in drie delen. Van en tot wanneer deze lopen, vermeldt Kirsty Gallagher heel helder en duidelijk. Ze biedt per deel inzichten, kennis en vele verschillende rituelen, vragen en opdrachten die je per periode in je leven uit kan voeren. Er is wat schrijfruimte aanwezig, toch merkte ik dat het voor mij persoonlijk niet voldoende was en heb ik er een notitieblok naast gebruikt. De rituelen zijn uiteenlopend: het kijken naar bepaalde dingen in de natuur, het maken van een altaar, het dragen van stenen, het zoeken naar antwoorden die op dat moment in je leven van toepassing zijn. Met al deze dingen is er volop keuze en variatie.


Sacred seasons is een helder, inspirerend en toegankelijk boek waarin Kirsty Gallagher helder en vlot haar kennis deelt over de invloed van de natuur op de mens en het geestelijk en lichamelijk welzijn. Vervolgens neemt ze je stap voor stap mee door de verschillende seizoenen waarbij ze verschillende rituelen, inzichten en handvatten biedt om meer met dit bijbehorende seizoen mee te leven. Ik heb erg veel van het boek geleerd en ik ga het zeker nog vaker terugpakken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page