top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schaduw in de nacht - IJslandse moorden 3 – Eva Bjorg Aegisdottir

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026165221 | 04 april 2023 | 271 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €12,99


Voor het lezen:

De cover die voor mij op en top het gevoel van een thriller uitstraalt in combinatie met de veelbelovende flaptekst weet me te overtuigen om deze thriller te gaan ontdekken. Ik heb de twee voorgaande delen van IJslandse moorden niet gelezen, maar er wordt mij gezegd dat dit geen probleem is. Ook is het mijn eerste kennismaking met de schrijfster Eva Bjorg Aegisdottir. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Lise besluit om na het overlijden van haar vader als au pair te vertrekken naar IJsland. Hiermee hoopt ze een zinvolle invulling aan haar leven te kunnen gaan geven en het verlies van haar vader te verwerken. De familie waar ze terechtkomt lijkt perfect, maar er blijken vele geheimen in deze familie schuil te gaan. Wie kan Lise nog in vertrouwen nemen? Rechercheur Elma doet onderzoek naar een brand in Akranes, waarbij een jongeman om het leven kwam. Hoe verder ze in de zaak duikt, hoe meer verdachten er verschijnen. Helaas loopt Elma hierdoor zelf ook gevaar.

 

Mijn ervaring: Het verhaal is op chronologische volgorde geschreven en volgt de dagen van het onderzoek. Het boek bestaat uit twee delen. Als eerste de brand, waarbij Marinó om het leven kwam. Het tweede deel gaat over Lise, waarbij er flashbacks aan bod komen van Lise zelf.


De verhaallijn kent enorm veel personages met ook nog eens IJslandse namen, waardoor ik wat moeite had om in de verhaallijn te komen. Wel zit er direct vanaf het begin een goed tempo in de verhaallijn en heeft Eva Bjorg Aegisdottir een vlotte en krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal ongelofelijk lekker weg en door de vele gebeurtenissen, wendingen en verhaallijnen blijft het boek je van het begin tot het einde boeien. Eva Bjorg Aegisdottir heeft het verhaal zo geschreven dat je als lezer echt mee puzzelt en vele vragen krijgt gedurende het verhaal, waarmee ze de spanning goed weet op te bouwen. Het plot was verrassend en zat enorm goed in elkaar. Eigenlijk nog beter dan dat ik verwacht had. Het epiloog maakte het verhaal echt helemaal af, waardoor de verhaallijn echt een goed einde kent.


Schaduw in de nacht is een sterke en goede IJslandse thriller. Het verhaal kent veel personages, waardoor het even duurde voordat ik goed in het verhaal zat. Het is vlot en krachtig geschreven en er zit een goed tempo in de verhaallijn en de gebeurtenissen waardoor het verhaal je blijft boeien, het verrassende en goede plot was een goede afsluiter. Het verhaal is prima als standalone te lezen, al heeft het boek me wel nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Eva Bjorg Aegisdottir.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page