top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sorry schatje – Anne de Jong

Bij de aankondiging van dit nieuwe boek was ik gelijk nieuwsgierig en enthousiast. Van Maven Publishing kreeg ik de kans om het nieuwe boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493213333 | 20 juni 2023 | 288 pagina's Uitgeverij Maven Publishing | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Een bijzondere, originele en uitnodigende cover weet direct mijn aandacht te trekken. Ik ben dol op boeken rondom persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop dat dit prachtige boek me veel inzichten, wijsheden en tips en tricks gaat geven die ik in mijn eigen relatie en misschien ook wel voor mezelf kan toepassen. Want een betere relatie is alleen maar meer geluk en liefde. Ik ken Anne de Jong nog niet, dus ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

Wist je dat de meeste relaties vijf jaar te laat pas aan de slag gaan met hun relatie? In Sorry, schatje legt relatiecoach Anne de Jong de vijf principes en tien essentiële skills uit die je liefdesvaardiger maken. Hierdoor kan je met dit boek

  • Liefdevol en duidelijk communiceren

  • Elke dag opnieuw voor je relatie te kiezen

  • Je partner op nummer één zetten, zonder jezelf te verliezen

  • Goed te zorgen voor jezelf

  • Positief ruziemaken

  • Moeilijke zaken aan gaan en je kwetsbaar opstellen.

Hierdoor wordt je relatie in zowel goede als slechte tijden nóg leuker.

 

Mijn ervaring:

Bij het openslaan van dit boek, wordt me direct één ding duidelijk. De vrolijke vormgeving van de cover is ook aan de binnenzijde prachtig doorgetrokken. Zo zijn er kleurenpagina's met inspirerende zinnen en quotes en zijn de hoofdstukken prachtig opgemaakt. Ieder hoofdstuk begint met een quote die een inleiding geeft op het hoofdstuk. De praktijkvoorbeelden, in het boek, worden in een gekaderd stuk weergegeven, hierdoor onderscheidt het zich duidelijk van het verhaal en kennis van Anne de Jong. Anne de Jong schrijft op een hele vlotte, heldere en toegankelijke wijze. Daarbij merk je direct dat ze enorm positief en open is ingesteld. Ze weet haar verhaal duidelijk en concreet te verwoorden en weet op de juiste momenten het verhaal te ondersteunen met praktijkvoorbeelden van haar eigen relatie of die vanuit haar praktijk. Wat daarbij nog extra fijn is, is dat ze aan het einde van ieder hoofdstuk de punten nog concreet en helder heeft samengevat. Zo kan je daar altijd gemakkelijk op terugpakken. Ze verrijkt en ondersteunt haar verhaal met vragenlijsten, schema's en opdrachten. Hierdoor is het een boek met heldere informatie, goede voorbeelden en tips en opdrachten om met je eigen relatie aan de slag te gaan. Het boek is opgedeeld in drie delen. Waarmee Anne de Jong je op aan de hand mee neemt door je relatie. In het eerste deel kijk je naar de staat van je relatie en zorgt Anne de Jong voor bewustwording. In dit deel krijg je een enorm goed beeld waar je relatie staat en waar de verbeterpunten liggen, maar ook waar de kracht in je relatie zit. In het tweede deel leer je de vijf principes van liefdesvaardigheid. Dit waren voor mij echt prachtige inzichten en eye openers waar ik enorm veel aan heb. Mede dankzij de opdracht kan ik er ook direct mee aan de slag. In het derde deel neemt ze je mee door de tien superskills van de liefde. Ook hierin wordt ik me duidelijk bewust waar mijn punten van aandacht op gericht moeten worden. Ik ben ook direct met alle inzichten, tips en tricks aan de slag gegaan en ik moet zeggen dat ik nu al verandering merk. Echt zo gaaf! Sorry, schatje is een super leerzaam, inspirerend, mooi en helder boek. Anne de Jong weet op enorm enthousiaste en toegankelijke wijze je goede en concrete inzichten te geven in je relatie. Het boek is een combinatie van kennis, praktijkvoorbeelden en goede tips, tricks en opdrachten zodat je direct zelf met de opgedane kennis aan de slag kan. Ik heb enorm veel geleerd van haar prachtige boek en ik merkte al direct verschil toen ik haar kennis in de praktijk toepaste. Voor iedereen een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page