top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tarot voor jezelf – Annick Van Damme

Alleen al de veelbelovende en sprekende cover maakt mij nieuwsgierig. Wanneer ik van uitgeverij Ankhhermes ook nog eens de kans krijg het boek te lezen en te recenseren, kan ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020219975 | 15 maart 2023 | 280 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De omslag is uniek en bijzonder. Het is een cover die bij mij echt gevoel en emotie oproept. De prachtige structuur op de achtergrond met een turquoise verloop geeft een warm gevoel met de gouden/zwarte illustraties. Het is een sterke cover, waarbij de titel en ondertitel duidelijk en goed leesbaar zijn. Ook de ondertitel "Verrassende inzichten liggen in je eigen handen" maakt me enorm nieuwsgierig. Ik weet nog helemaal niks van tarot, dus ik ben benieuwd wat ik als beginner ga lezen en welke kennis ik met dit veelbelovende boek op ga doen.

 

Het verhaal:

Krijg inzicht in je eigen toekomst met dit nieuwe boek van Annick van Damme. Door middel van een heldere uitleg over betekenissen en interpretatiemogelijkheden geeft Annick aan de hand van tarot tips om je intuïtie te ontwikkelen en hierop te vertrouwen.

- Wil jij meer in verbinding komen met jezelf en het leven? - Wil je je intuïtie versterken en erop durven vertrouwen? - Wil jij jouw toekomst bewust vormgeven?

Word je bewust van je innerlijke energie, verwachtingen, gedachten en gevoelens die spelen. Krijg door middel van de tarotkaarten nieuwe transformerende inzichten. Hoe beter je jezelf leert kennen, des te makkelijker je tarot kan interpreteren. Leer de beeldtaal van de tarotkaarten en ontwikkel je kennis. Een onmisbaar boek voor zowel de beginnende als de gevorderde tarotist.

 

Mijn ervaring:

Door de heldere, enthousiaste en duidelijke inleiding weet Annick van Damme mijn nieuwsgierigheid en interesse enorm op te wekken. Ze verwoordt helder wat de mogelijkheden zijn die tarot biedt op verschillende vlakken. Het boek is gebaseerd op de Rider Waite Tarot set die je wel nog moet aanschaffen om goed met het boek aan de slag te gaan.


Ik vind het bijzonder interessant dat Annick van Damme ook historische kennis en achtergrond van tarot werkt waardoor je een goede basiskennis hebt waar tarot vandaan komt. Ook biedt ze heel veel tips, affirmaties en stappen die je kan doorlopen om op een prettige en fijne manier met tarot aan de slag te gaan. Hierdoor gaf ze me ook gelijk vertrouwen, want ik merkte dat ik wat onzeker voelde om aan de slag te gaan.


Dan biedt ze verschillende leggingen en legt ze kort en bondig uit wat je met de legging kan bereiken en hoe je deze moet uitvoeren. Dit is fijn, want hierdoor kan je met het boek naast je de legging uitvoeren. Vervolgens komt het gedeelte van de uitleg van de kaarten, de interpretatie van het beeld, de serie etc. Vooral dit gedeelte vind ik persoonlijk fantastisch. Er is blijkbaar zoveel te ontdekken, zien en te interpreteren op de kaarten, dat hield ik niet voor mogelijk.


Ik ben zelf begonnen met het trekken van één kaart en dat dan op te zoeken in dit heldere boek, hoe ik de kaart kan interpreteren. Ik ben zeker van plan als ik dit beter onder de knie heb, dit uit te breiden met leggingen van patronen. Ik merk dat het me echt rust en inzicht geeft.

Het boek is absoluut een aanrader voor iedereen die open staat voor tarot en meer over zichzelf wil leren. Dit boek is een enorm mooi, helder en praktisch handboek dat enorme duidelijkheid geeft in tarot en de Rider Waite Tarot set.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page