top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

(Te) veel voelen – Imi Lo

Dit boek stond al gelijk vanaf het moment dat ik de aankondiging zag op mijn verlanglijstje. Toen ik ook nog een van de gelukkigen was die het van Ankh-hermes mocht recenseren, kon ik mijn geluk niet op. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020219012 | Druk: 1 | april 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €25,-


Voor het lezen:

Dit boek staat al vanaf het moment dat ik het als aankondiging op de website van Uitgeverij Ankhhermes zag staan op mijn verlanglijstje. Aangezien dat ik zelf "last" heb van emotionele hooggevoeligheid spreekt het boek me persoonlijk enorm aan, ik hoop door middel van het boek mooie inzichten te krijgen over de onderbelichte vorm van hooggevoeligheid en meer mijn eigenheid te ontdekken. De cover is prachtig, de bloemvorm met de vele details, opgebouwd uit vele kleine lijntjes in een goud/oranje kleur op een turquoise achtergrond werkt enorm goed. De typografie en de kleuren van de titel en subtitel en schrijfster zijn mooi in balans. Deze kleuren vormen ook een geheel met de achterzijde van het boek, waarbij de kleuren terugkomen in de tekst. Wat me ook niet verbaasd is dit design weer gemaakt door Villa Grafica die veel covers van boeken hebben vormgegeven die me erg aanspreken.

 

Het verhaal:

Imi Lo is psychotherapeut, kunsttherapeut en mindfulnesscoach ze richt zich op hooggevoelige, hoogbegaafde en emotioneel intense mensen. In dit boek wil Imi Lo je laten inzien dat het niet nodig is om je nog langer teveel te voelen. Vaak worden mensen met deze gave te veel en te heftig gevonden. Terwijl je juist al emotioneel hooggevoelige en intens mens prachtige eigenschappen hebt. Veelal worden ze niet begrepen. Wist je dat deze gave vaak gepaard gaat met andere vormen van bijzondere begaafdheid op gebied van muziek, kunst, logisch denken, sport en spiritualiteit? Wanneer ze gepassioneerd door het leven gaan kunnen ze veel bereiken, maar het teveel voelen kan hen ook teveel worden. Imi Lo helpt je door middel van dit boek jouw unieke eigenheid te ontdekken.

 

Mijn ervaring:

Niet alleen de omslag maar ook het binnenwerk is prachtig aansluitend op de omslag. Het patroon van de bloem komt subtiel aan het begin van ieder hoofdstuk terug.

Daarnaast is de tekst mooi opgemaakt, met prettige inleidingen bij ieder hoofdstuk, alinea's tussenkoppen en stof tot nadenken die typografisch ook weer aansluiten op de typografie van de omslag.


Het boek begint met een enorm inspirerende, mooie en liefdevolle inleiding waarin Imi Lo duidelijk verwoord waar het boek over gaat en waarmee dit boek anders is dan alle andere boeken over emotionele gevoeligheid. Ze weet me gelijk te inspireren met de woorden dat je je identiteit terug kan vinden als je gehoor geeft aan je unieke behoefte.

"Je gevoeligheid en identiteit liggen juist aan de basis van je potentiële uitmuntendheid. Omwille van je groei en de groei van mensen om je heen is het dus heel belangrijk dat je je werkelijke identiteit omarmt zodat je je unieke eigenschappen kunt gaan zien als waardevol in plaats van handicap."

Aan het einde van bijna elk hoofdstuk geeft Imi Lo je stof tot nadenken die enorm inspirerend en motiverend is.


Imi Lo duikt heerlijk de diepte in. Haar verhaal is prettig, helder en goed verwoord. Daarnaast straalt er in haar verhaal een liefdevolle compassie voort en weet ze je echt te inspireren. Ze laat je inzien hoe dat je door gebeurtenissen in het verleden een plek te geven, emoties moet doorvoelen en dat hierdoor je emotionele hooggevoeligheid kan laten bestaan en mag omarmen. Ze zet je ongetwijfeld aan tot groei en een growing mindset!


Ze heeft me weten te raken door de vele mooie inzichten die ze op de juiste manieren wist te onderbouwen/ondersteunen met andere boeken, bekende verhalen, inspirerende quotes en goede oefeningen en stof tot nadenken. Ze heeft me weer laten zien dat er zoveel mogelijk is en dat emotionele hooggevoeligheid er mag zijn.


Dit boek raad ik zonder enige twijfel bij iedereen aan die de gave heeft van emotioneel hooggevoelig en een intens mens is. Dit boek weet je op een enorme warme en liefdevolle manier te inspireren dat je van je gave een kracht kan maken en dat je hiermee een verrijkt leven kan leven als je terug komt bij je ware identiteit.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page