top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terugkeer – Sophie Ester

Na het lezen van Ommekeer en Zijdelings wilde ik enorm graag weten wat er na het drastische einde is gebeurd.

Nederlands | Paperback | 9789086604296 | 11 mei 2021 | 246 pagina's Uitgeverij Ellessy Crime | Prijs €19,50


Voor het lezen:

Na het lezen van Ommekeer en Zijdelings, wil ik niets liever dan weten na het heftige en schokkende einde hoe dat verhaal verder gaat. Terwijl het einde van Zijdelings voelde als een verloren en hopeloos einde, ben ik benieuwd wat het verhaal dan toch nog gaat brengen. Ik heb de flaptekst niet gelezen, want ik wil me echt laten verrassen door het verhaal. Ik ben benieuwd of Sophie Ester wederom de spanningsboog zo op kan bouwen.

 

Het verhaal:

Vincent Jones is alles kwijt, de man die hij in de spiegel ziet is een onbekende. Hij weet niks meer, zijn heden, zijn verleden en zijn doel, alles in één groot raadsel. De mensen om hem heen willen hem niets vertellen. Dan komt de klap, zijn geweten komt terug. Was dit de waarheid waarop hij zat te wachten? Hij wordt door verdriet overstelpt. Hoe moet hij nu verder? Hij moet een nieuw leven op zien te bouwen. Hoe gaat hij dit redden? Krijgt hij het antwoord gevonden op het grote vraagstuk dat hem bezig blijft houden, wie? De herinneringen zijn te pijnlijk om mee te leven. Hoe moet je leven met een waarheid die je liever niet kende?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een verhaal, wat me enorm nieuwsgierig maakt en nieuwe personages bevat. Wie zijn Jacob en Addie en wat staat er te gebeuren?


Ik vind het geweldig hoe Sophie Ester na het drastische einde van Zijdelings, met terugkeer zo de switch heeft gemaakt dat het gewoon zo kloppend voelt dat het niets anders kon zijn. Ze weet Vincent en zijn herstel op een enorm bijzondere, unieke en sterke wijze neer te zetten. Terwijl Zijdelings enorm spannend was, komt er ditmaal naast de spanning ook op enorm mooie en sterke wijze rouw en herstel aan bod. Opnieuw wist Sophie Ester me met haar sterke verhaallijn helemaal in te pakken. De verhaallijn is echt anders dan de twee voorgaande delen, maar vormen wel echt een sterk en pakkend geheel. Ze weet een enorm mooie en sterke verhaallijn op te bouwen. Zeker tegen het einde zit je weer op het puntje van je stoel. Ditmaal verwachtte ik een heftig en schokkend plot, maar liet Sophie Ester me weer verrassen. Grandioos.


Sophie Ester heeft een hele vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl, waardoor je je met Vincent in het verhaal op gaat en de gebeurtenissen voor je ziet. Het is mooi hoe het personage Vincent nu helemaal wordt uitgediept en er ook weer nieuwe personages het leven en het verhaal in wandelen die ze goed neerzet.


Terugkeer is een sterk en aangrijpend vervolg op Ommekeer en Zijdelings. Deze serie moet wel in volgorde gelezen worden, maar ze zijn het stuk voor stuk waard om te lezen. Het is levendig, vlot en krachtig geschreven waardoor je echt in het verhaal kan kruipen. Ditmaal staan rouw en herstel centraal, wat Sophie Ester enorm krachtig en mooi onder woorden heeft weten te brengen. Ook de spanning tegen het einde mag niet ontbreken. Het is echt een geweldig verhaal. Nu op naar het laatste en vierde deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page