top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

The barefoot dutchman – Anton Nootenboom

Ik zag dit boek langs komen op social media. Zonder twijfel heb ik het boek direct besteld.

Nederlands | Paperback | 9789022595992 | Druk: 1 | juni 2022 | 224 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Ik zag dit boek langs komen op social media. Zonder twijfel heb ik het boek direct besteld. Ik lees enorm graag boeken over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Helaas zijn er altijd weinig mannen die hierover open en eerlijk willen spreken. Daarom was ik gelijk mega nieuwsgierig naar het verhaal van Anton Nootenboom. Het is een uitnodigende cover en het is een beeld van hoe Anton zijn bekendheid heeft gekregen, door wandelend op blote voeten aandacht te vragen voor belangrijke kwesties. Ik verwacht een heel open, kwetsbaar en eerlijk verhaal.

 

Het verhaal:

Nederlans oud-miltair Anton Nootenboom vertelt zijn eigen persoonlijke en mentale reis, zijn drie missie naar Afganistan en de daarbij opgelopen mentale problemen. Zijn verhaal is openhartig en enorm inspirerend. Net als vele anderen worstelt hij na zijn missies en terugkeer naar de maatschappij met zijn psychische gezondheid. Mannen onderling praten erg moeilijk over hun ervaringen. Anton vind het dat tijd is voor verandering. Hij wil aandacht voor het probleem creëren. Dit deed hij door een tocht van meer dan drieduizend kilometer te maken op blote voeten door Australië. Hij ontdekte zijn eigen weerbaarheid tijdens het wandelen en hij wil anderen inspireren anders te denken over mentale gezondheid.

Voor deze tocht liep hij ook al - ongetraind - op blote voeten naar het Mount Everest Base Camp om geld in te zamelen voor de Nepalezen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een nationale held en staat hij bekend als The Barefoot Dutchman. Hij vertelt over zijn missies, de opgelopen mentale problemen en zijn spannende en inspirerende tochten en de levenslessen die hij opdeed. Hij wil hiermee anderen motiveren en laten zien dat je kan vertrouwen op jezelf en anderen als jij je daarvoor open stelt.

 

Mijn ervaring:

Wat een prachtig en inspirerend verhaal heeft Anton neer weten te zetten.


Hij schrijft het verhaal vanuit de ik vorm en hij schrijft heerlijk vlot en krachtig. Hij is eerlijk en direct to the point en daar hou ik van. Door zijn manier van schrijven kan je gemakkelijk in zijn verhaal opgaan. Het verhaal bestaat uit redelijk korte hoofdstukken waarbij hij gebeurtenissen uit zijn leven beschrijft die hem persoonlijk hebben gevormd. Dit varieert van heftige gebeurtenissen tot aan wijze levenslessen en zelfinzicht. Hij weet zijn verhaal erg goed te verwoorden en durft zichzelf erg open en kwetsbaar op te stellen.


Zijn verhaal is soms erg heftig, maar Anton is een man die een enorm doorzettingsvermogen en discipline heeft. Daar kan ik me erg in vinden. Als er iets in zijn hoofd zit, zet hij alles op alles om dit te bereiken. Dit heeft Anton dan ook ver gebracht, maar het heeft hem soms ook een hoop gekost. Ook daar kan ik over mee praten. Het feit dat Anton hier zich zo open voor inzet en aandacht op richt vind ik echt een kracht. Tijdens zijn verhaal geeft hij je ook levenslessen en inzichten mee om anderen te helpen. Dit vind ik echt enorm sterk.


Het verhaal van Anton is enorm inspirerend, motiverend en ik vind het echt bijzonder en goed dat hij zich nu inzet om mentale problemen, voornamelijk onder mannen open en bespreekbaar wil maken. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ieder mens moet de kans krijgen om gezien en gehoord te worden. Ik hoop dat dan ook velen dit prachtige boek van Anton Nootenboom gaan lezen en dat mentale problemen minder taboe worden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page