top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

The Big Leap – Gay Hendricks

Bij het zien van dit boek, werd mijn aandacht gelijk getrokken. Ik kreeg van Lev. uitgevers de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789400516182 | 18 april 2023 | 248 pagina's Lev. Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Boeken waarmee ik mijn persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau kan tillen, zijn voor mij absolute must-reads! Toen ik de aankondiging van het boek zag bij Lev. Uitgevers wist ik dan ook direct dat ik het boek wilde lezen. Gay Hendricks is psycholoog, therapeut en coach, waardoor ik hoop dat zijn verhaal ook inhoudelijk enorm goed onderbouwd is. De cover van het boek is erg uitnodigend en bij dit soort boeken, spreekt een strakke en simpele vormgeving me enorm aan.

 

Het verhaal:

Til je leven naar een hoger niveau met deze klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Heb jij last van onbewuste overtuigingen die je tegenhouden te blijven groeien? Volgens Gay Hendricks is er dan sprake van het 'upper limits' probleem. Een negatief gevoel dat je bekruipt als je leven in een positieve flow zit. Vaak zorgen we er dan onbewust voor dat onze groei stagneert en saboteren we ons geluk. Doorbreek je 'upper limits' probleem en maak de sprong naar je meest haalbare succes in je leven op elk gebied.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is de schrijfstijl van Gay Hendricks, hij schrijft enorm helder, enthousiast en krachtig. Hierdoor weet hij je enorm te boeien en gelijk met zijn motiverende voorwoord je zijn verhaal in te trekken. Het boek is enorm duidelijk en helder opgebouwd. Zo neemt Gay Hendricks je in 4 stappen mee door het proces van het 'upper limits' probleem. Als eerste begint hij met het onderzoeken van het probleem of het sabotage gedrag waardoor dat je voorkomt dat je groeit. Hij bekijkt het probleem van vele kanten, stelt enorm goede vragen die je als lezer goed aan het denken zetten over je eigen gedrag en handelingen en verrijkt het verhaal met persoonlijke ervaringen en die vanuit zijn omgeving. Vervolgens ga je het probleem bij de bron aanpakken. Hij weet goede en kritische vragen te stellen en inzichten te bieden waarmee je echt tot de kern komt.

Vervolgens ga je op zoek naar details in je eigen leven die bij jou voor angst zorgen en ga je oefeningen doen om uit deze spiraal van sabotage te stappen. Ieder deel sluit hij af met een heldere en duidelijke opsomming van actiepunten, waardoor je gemakkelijk even terug kan pakken tot de kern. Het laatste deel staat in om comfortabel in de genialiteitszone te blijven op elk moment van je leven. Dit doet hij aan de hand van goede vragen die hij uitgebreid en helder beantwoordt. The Big Leap, is een enorm inspirerend, motiverend en praktisch boek om aan de slag te gaan met angsten en sabotage gedrag waarmee je je groei en geluk in de weg zit. Door de heldere opbouw, de sterke en kritische vragen, de duidelijke actiepunten en de combinatie van persoonlijke ervaringen en ervaringen van anderen is dit een boek dat je ongetwijfeld een hoop inzichten en eyeopeners geeft over je eigen gedrag. Aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page