top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tien voor twaalf – Lisette Jonkman

Ik kreeg van Zin in Feelgood en LS Amsterdam de kans om dit e-book te lezen en recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789021046679 | 08 december 2023 | 40 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €1,99


Voor het lezen:

Ik las al met veel liefde en plezier Langste kerst ooit en Te grazen. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen en ben ik erg nieuwsgierig naar deze nieuwe en korte kerstnovelle van haar. Van Uitgeverij LS Amsterdam en Zin in Feelgood kreeg ik de kans om de novelle te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover is een heerlijke en sprankelende illustratie van een zoenend koppel, een klok en vuurwerk. Dit wordt ongetwijfeld een knetterend verhaal.

 

Het verhaal:

Gaat Hilde een gelukkig nieuwjaar tegemoet? Of loopt alles in het honderd? Hilde heeft een probleem, ze is Lex kwijt. Een week lang moet ze op haar neefje passen van bijna twee jaar. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Hilde kijkt ernaar uit om tijd door te brengen met haar neefje, maar op oudejaarsdag krijgt ze een heel belangrijk telefoontje, terwijl de kleine Lex in bad zit te spelen. Ze loopt even de kamer uit. Alleen wanneer ze terugkomt is hij verdwenen. Samen met haar beste vriendin Roos startten ze een zoekactie. Ze moeten Lex zien te vinden, voordat Hilde's zus terugkomt van de wintersport. Het liefst stellen ze de bemoeizuchtige buurvrouw en de aantrekkelijke buurjongen niet van de vermissing op de hoogte. Of weten die meer van de verdwijning?

 

Mijn ervaring:

Lisette Jonkman heeft bij deze novelle weer heerlijk haar feelgood schrijfstijl te pakken, Ze schrijft vlot, levendig en luchtig. Ze weet het verhaal te voorzien van een heerlijke hoeveelheid drama, humor en natuurlijk liefde.


Het verhaal start heerlijk midden in de hectiek en drama. Het moment dat Hilde constateert dat Lex verdwenen is. Er zit een vrij hoog tempo in het verhaallijn, waarin de wendingen en gebeurtenissen elkaar afwisselen. Dit hoge tempo geeft ze als lezer een extra gevoel van de hectiek en paniek rondom de verdwijning van Lex. Naast de verdwijning is het ook leuk hoe Lisette Jonkman wat sprankelende lust en liefde in de verhaallijn heeft weten te stoppen.


De personages zijn redelijk doorsnee, waardoor je als lezer gemakkelijk met Hilde mee in de verhaallijn kan gaan. De focus ligt ook echt op de verhaallijn en de gebeurtenissen dan op de personages. Toch krijg je gedurende de korte novelle wel van iedereen een goed beeld.


Tien voor twaalf is een originele, leuke en verrassende novelle. Lisette Jonkman heeft ontzettend leuke en verrassende elementen, wendingen en gebeurtenissen in de novelle gestopt, waardoor de novelle veel te snel alweer uit is. Het is een ontzettend leuk tussendoortje dat absoluut het lezen waard is!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page