top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

To lie for – Chinouk Thijssen

Bij het zien van deze speciale limited edition van het boek met gouden sprayed edges, plaatste ik direct een pre-order voor dit boek. Tijd om er eens lekker van te gaan genieten.

Nederlands | Hardcover | 9789044854206 | 29 februari 2024 | 192 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult | Prijs €25,95


Voor het lezen:

Na het lezen van Vlucht 703 wilde ik zonder twijfel meer lezen van Chinouk. Bij de aankondiging van haar nieuwe boek, dat ook nog eens als limited edition te pre-orderen was, heb ik dan ook direct bij slag geslagen. Het boek heeft een spetterende, lugubere maar wel uitnodigende cover. Zeker doordat bepaalde elementen in foliedruk zijn gezet, maakt de prachtige cover echt indruk op me. Ik heb hoge verwachtingen van het eerste deel van de serie.

 

Het verhaal:

Wie wil er nu niet naar STREET ACADEMY? Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül hebben er werkelijk alles voor over om toegelaten te worden tot deze dansschool. Wanneer ze auditie mogen doen slaat de sfeer om. Alle meiden ontvangen dreigberichten van iemand die hen wil tegenhouden auditie te doen. De boodschap? Vertrouw niemand. De concurrentie in de streetdancewereld is moordend...

 

Mijn ervaring:

Met haar vlotte en levendige schrijfstijl weet Chinouk Thijssen me zonder moeite het heerlijke, mooie en spannende verhaal in te trekken. Ze weet enorm goed een sfeer en spanning in het verhaal te brengen en daarbij kent het verhaal een vrij hoog tempo dat je zonder twijfel aan het boek gekluisterd houdt.


Het verhaal is geschreven vanuit meerdere meiden, die per hoofdstuk afwisselen. Hierdoor weet Chinouk Thijssen de jonge meiden erg goed en met aandacht en allemaal op verschillende en unieke wijze neer te zetten. Daarbij heeft Chinouk ook nog eens gekozen voor meiden die niet de meest veilige en stabiele thuissituatie hebben. Doordat het verhaal vanuit meerdere perspectieven is geschreven weet Chinouk Thijssen ook de spanning tussen de personages neer te zetten en merk je dat het ene personage anders met de gebeurtenissen en de situatie om gaat dan de andere. Dit heeft ze bijzonder goed gedaan.


Het verhaal kent een goede opbouw, waarbij de angst, spanning en de onrust toeneemt. Je waant je gedurende het verhaal even terug in de tienerwereld en ervaart de liefde voor hun breakdancen en andere meidenzaken, daarbij weet Chinouk Thijssen heftige thuissituaties te beschrijven die je erg aangrijpen. Ook volgt de spannende verhaallijn van de dreigberichten die de meiden allemaal ontvangen. Naarmate er slachtoffers vallen, neemt de angst en spanning echt toe. Het verhaal eindigt met een enorme cliffhanger. Iets waar ik echt slecht tegen kan... Hopelijk volgt snel deel twee.


To lie for is een razend goed en spannend eerste deel van de Street Academy young adult serie van Chinouk Thijssen. Het verhaal is erg vlot, levendig en krachtig geschreven en je waant je even helemaal in de tienerwereld en hun liefde voor breakdance. Daarnaast weet Chinouk Thijssen een mega spannende verhaallijn van dreigberichten neer te zetten, die steeds verder uit de hand loopt. Hopelijk volgt snel deel twee, want ik wil mega graag weten hoe dit afloopt. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


Kommentarsfunktionen har stängts av.
bottom of page