top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uit het juiste hout – Marieke Douwes

Eindelijk is het zo ver en kan ik gaan genieten van het derde deel. Het is een extra feest, want ik mag deelnemen aan de blogtour. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789402766622 | 28 februari 2023 | 194 pagina's | Adobe ePub | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1 en deel 2 wilde ik natuurlijk ook weten hoe deze serie zou eindigen. Stiekem hoop ik op Nikita, want door de twee andere delen heen is dat eigenlijk wel mijn favoriete personage geworden en sta ik ook te popelen om haar beter te leren kennen.

De cover sluit perfect aan op de twee voorgaande delen, ze vormen echt een drie-eenheid, geven het feelgood gevoel en de titel is enorm goed leesbaar. Na de vorige delen heb ik hoge verwachtingen van dit derde deel.

 

Het verhaal:

Nakitia heeft het goed voor elkaar, ze heeft een goedlopend timmerbedrijf en heeft een fijne familie- en vriendenkring. Toch hoopt ze stiekem dat ze ooit net als Daphne en haar zus Maggie ook de liefde van haar leven zal ontmoeten. Want iedere avond thuiskomen in een stil huis begint haar tegen te staan. Wanneer Daphne wordt gevraagd voor een grote klus, werken aan de renovatie van het oude Duinrestaurant, neemt haar leven een nieuwe wending. Er wordt op deze klus nog een timmerman ingezet en dat blijkt niemand minder dan Michael, de charmante onenightstand die al weken in haar hoofd zit. Ze hebben een enorme aantrekkingskracht tot elkaar. Maar is Michael te vertrouwen en is hij de man die hij beweert te zijn? Dan lijkt ook nog de restauratie van het Duinrestaurant mis te gaan en zet Nikita alles op alles om de ondergang hiervan te voorkomen. Gaat ze het pand en haar liefde kunnen redden?

 

Mijn ervaring:

Ongelofelijk! Met het derde deel van deze serie weet Marieke Douwes me nog te verrassen en haar met haar schrijfkunsten van mijn sokken te blazen. Het verhaal volgt ditmaal de twee hoofdpersonages Nikita en Michael, maar voornamelijk Nikita. Die we natuurlijk al kennen van de twee voorgaande delen. Heb je de andere delen niet gelezen, dan is dat geen probleem, maar wel jammer ;). Nikita had mijn hart al gestolen, maar om in haar te kruipen en haar nog beter te leren kennen en haar verhaal te volgen was echt geweldig. Het is ook heel leuk dat niet alles van Michael duidelijk wordt, waardoor je tijdens het lezen met vragen zit.


De verhaallijn is een op en top feelgood. Het is leuk dat er naast de romance tussen Nikita en Michael ook de renovatie van het Duinrestaurant centraal staat. Hierdoor kent het verhaal een heerlijke afwisseling. Ook is het leuk om alle personages uit de voorgaande delen weer langs te zien komen. Zeker nu je ze allemaal wat beter kent. Het verhaal kent ook een heerlijk gevoel voor humor en neemt een hoop wendingen waardoor de verhaallijn boeiend en leuk blijft. Marieke schrijft enorm vlot en krachtig en zet enorm levendige dialogen neer, ook vind ik echt dat je haar als schrijfster ziet groeien. De opbouw naar het plot is goed en zoals je mag verwachten bij de serie van Marieke, het einde is een op en top feelgood einde.

Dit laatste deel van De duinen van Westzand is absoluut mijn favoriete deel van de serie. Het personage was absoluut mijn favoriet en ik kon me het beste in haar vinden, daarnaast heeft Marieke een hele vlotte en krachtige schrijfstijl en weet ze levendige dialogen neer te zetten. Het boek heeft het absolute op en top feelgood gehalte. Ik zeg, zeker gaan lezen.


P.S. Marieke, kom je snel weer met een boek? Ik wil meer! ;)


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page