top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

Tamara schrijft geweldig, dus ik keek enorm uit naar dit nieuwe en veelbelovende boek van haar. Zin in feelgood bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789021031880 | Druk: 1 | juni 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Ik heb in het verleden met enorm veel plezier al meerdere boeken van Tamara Haagmans gelezen. Ik keek dan ook enorm uit naar haar nieuwe boek. Toen kreeg ik ook nog van Zin in Feelgood de kans om het boek te recenseren. Die kans liep ik natuurlijk niet lopen. Onwijs bedankt.

De cover geeft je een absoluut feelgood gevoel, maar eveneens maakt het je gelijk nieuwsgierig. Een illustratie van één lege strandstoel op het dek van een schip. De typografie van de cover is dezelfde typografie die ook op alle voorgaande boeken van Tamara Haagmans gebruikt worden, waardoor dat ze, ook al zijn het losse boeken, toch een eenheid vormen. Ik heb hoge verwachtingen en veel zin om in het boek te duiken.

 

Het verhaal:

Holly heeft het weten te maken als succesvolle showbizz fotograaf. Ze vindt het zonder twijfel de leukste baan van de wereld. Een ding heeft ze zeker geleerd, nadat ze twaalf jaar geleden een levensverwoestende foto verkocht en er een enorm schuldgevoel en een verpeste reputatie aan overhield is, wil ze dat nooit meer doen. Ze wil wel alleen eerlijke en mooie foto's maken.

Ze krijg van een collega een invalklus en zo ontmoet ze Milan, de eigenaar van een boot. De vonk lijkt vrij snel over te slaan. Dan vertelt Milan over zijn jeugd, hij heeft een beroemde vader en heeft een hekel aan de showbizzwereld. Daarom besluit Holly te wijzen over haar carrière, terwijl ze altijd zo trots was op wat ze doet. Als ze toch besluit open kaart te spelen, komt ze er achter dat er meer is dan haar carrière die tussen hen in staat.

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs origineel en mooi verhaal heeft Tamara weer neer weten te zetten.

Tamara Haagmans heeft een heel eigen schrijfstijl. Ze schrijft levendig, vlot en krachtig en weet het verhaal met enorm veel emotie en passie te brengen.


We volgen het verhaal door de ogen van Holly. Het karakter heeft Tamara enorm uitgediept en goed weggezet. Als lezer ga je zonder twijfel helemaal op in het verhaal door de ogen van Holly. Ook de gevoelens en emoties die Holly ervaart op de gebeurtenissen heeft Tamara goed weten te verwoorden. Niet alleen Holly, maar ook Milan, Vic en Paul zijn goed neergezet en stuk voor stuk unieke persoonlijkheden.


De verhaallijn is goed neergezet. Het verhaal verveelt absoluut geen moment en het neem onwijs veel onverwachte wendingen. Ook ditmaal heeft Tamara in haar verhaal een heftig onderwerp durven te gebruiken. Ik kan het enorm waarderen dat ze dit soort onderwerpen in haar boeken aan bod laat komen en hiermee bespreekbaar maakt. Ze weet dit zo in haar verhaal te verwerken dat het verhaal toch luchtig blijft en niet te zwaar wordt. Tamara heeft een hele leuke en soms droge humor, die gelijk het zware randje van de gebeurtenissen weten te verlichten. Dit boek lees je zeker met een lach en een traan. Het plot was absoluut anders dan ik had verwacht en dat kan ik altijd erg waarderen. Ook het verrassende epiloog geeft echt nog even een mooie swing en zorgt ervoor dat je het boek met een goed gevoel afsluit.


Wat heb ik onwijs genoten van het nieuwe boek van Tamara Haagmans. Ze heeft mijn hoge verwachtingen weten te overtreffen. Haar feelgood, die een heftig onderwerp bevat, heeft ze op een hele mooie manier in beeld weten te brengen. Door haar heerlijke humor blijft het verhaal toch luchtig en kent het verhaal heerlijke ups en downs zoals je van een feelgood kan en mag verwachten. Een absolute MUST-READ!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page