top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Upgrade – Lara Reims

Na het lezen van Tijl en de Tijdbom en Water, wilde ik zeker nog meer van Lara Reims lezen. Toen ik zag dat deze serie verkrijgbaar was als luisterboek leek me dit de ideale kans om hiervan te gaan genieten.

Nederlands | Luisterboek | 9789464510126 | 7 december 2020 | 8 uur 40 minuten | verteller: Stijn Westenend | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Tijl en de Tijdbom en Water stonden ook de andere boeken van Lara Reims op mijn verlanglijstje. De cover van deze serie is spannend en uitnodigend en roept ook gelijk een nieuwsgierigheid op door de spiegeling van de wereld. De typografie van de schrijfster, titel en ondertitel zijn mooi op het beeld afgestemd, waardoor ze een mooi geheel vormen en toch duidelijk leesbaar zijn. Ik heb hoge en goede verwachtingen van deze serie. Ik hoop op een heerlijk spannend toekomstverhaal.

 

Het verhaal:

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken. Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis. Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van de in eerste instantie eenzame jongen Rémi. Waarvan door een aantal heftige gebeurtenissen in het begin zijn hele leven op zijn kop wordt gezet. Door dit heftige en spannende begin wordt je gemakkelijk mee het verhaal van Rémi ingezogen.


Het is een enorm origineel en bijzonder toekomstverhaal dat Lara Reims heeft weten neer te zetten. Door de goede verhaallijn kan je echt helemaal in het verhaal op gaan en ondanks alle bijzondere gebeurtenissen neem je alles voor waar aan. Het hoofdpersonage Rémi heeft Lara enorm goed neergezet. Naarmate het verhaal vordert laat Lara het personage ook enorm mooi evolueren. Ook de gedachten en gevoelens van Rémi heeft Lara enorm goed verwoord. Buiten het hoofdpersonage Rémi zijn de andere personages ook enorm goed en onderscheidend neergezet.

Ze weet de wonderlijke wereld waarin Rémi terecht komt levendig te beschrijven en ook de dialogen zijn echt sterk.


Het is een spannende verhaallijn die veel onverwachte wendingen neemt, hierdoor verveelt het verhaal geen moment. Ook doordat Rémi probeert de waarheid te achterhalen en constant nieuwe informatie ontdekt, ben je geneigd als lezer/luisteraar ook mee te puzzelen. Naarmate het plot vordert bouwt de spanning goed op.


Deze young adult heeft een enorm origineel, spannend en goed toekomstverhaal. Het is het eerste deel van een serie en ik moet zeggen dat ik buitengewoon verrast ben door het spannende en goede verhaal. Ik kan niet wachten om met het volgende deel verder te gaan. Dit eerste deel is absoluut een must-read of must-luister!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page