top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

van Hart tot Hart – Dalai Lama

Toen ik de aankondiging van dit boek zag was ik gelijk geïntresseerd. Van HarperCollins kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789402711097 | Druk: 1 | 20 oktober 2022 | 144 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Toen ik hoorde dat er een nieuw boek zou verschijnen voor fans van De jongen, de vos, de mol en het paard en Grote Panda & Kleine Draak was gelijk mijn interesse gewerkt. Die boeken vond ik echt geweldig en hebben me weten te raken. Ook dit boek heeft een prachtige cover die me gelijk nieuwsgierig weet te maken en uitnodigt om het boek te willen lezen. Het is een prachtige hardcover met linnen rug én het boek heeft een leeslint, waardoor het boek gelijk iets speciaals krijgt. De illustratie is simpel en eenvoudig, maar daardoor spreekt hij enorm. De titel, subtitel en schrijver komen hierdoor mooi tot zijn recht.

 

Het verhaal:

Tijdens de ochtendmeditatie van de Dalai Lama wordt er op zijn deur geklopt. Het is een reuzenpanda die vele kilometers heeft gereisd om hem te ontmoeten. Samen wandelen ze door de natuur en bossen en praten ze over de grote en kleine dingen in het leven. Wijsheden die je kijk op de wereld veranderen.

De Dalai Lama laat ons zien vriendelijker en begripvoller te zijn voor alle levende wezens op deze prachtige planeet. De poëtische teksten worden ondersteunt door prachtige tekeningen van Patrick McDonnell.

 

Mijn ervaring:

Na het lezen van dit prachtige boek ben ik echt even stil. Het boek heeft me echt weten te raken.

De kracht van dit boek zit net als de boeken De jongen, de vos, de mol en het paard en Grote Panda & Kleine Draak in de eenvoud en de kracht van de simpele en pakkende illustraties.


Dit verhaal gaat over onze invloed op onze planeet. De manier waarop dat we er nu mee om gaan is niet de juiste. Door middel van poëtische en korte teksten weet de Dalai Lama tot de kern van het probleem te komen en biedt hij ook de oplossing van dit probleem.


De tekeningen van Patrick McDonnell bieden een krachtige ondersteuning bij het verhaal van de Dalai Lama. Ze weten elkaar prachtig te versterken. Patrick McDonnell is bekend van zijn strips MUTSS.


Het boek is een dikke aanrader. Het verhaal heeft me weten te raken met de prachtige boodschap die het bevat. Ik weet zeker dat ik dit boek nog vaker uit de kast zal pakken om te lezen. Het boek is ook zeker een prachtig geschenk voor de komende feestdagen, want ik weet zeker dat dit boek vele harten zal raken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page