top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vijf jaar later – José van Winden

Van Godijn Publishing kreeg ik de kans om deze roman te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464641288 | 23 juni 2023 | 250 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Bij het zien van deze roman, werd mijn interesse gewekt. Het idyllische Spaanse landschap dat direct bij mij het gevoel van een zonnige zomer oproept. Het is een vervolg op een eerder boek van José van Winden, maar die heb ik nog niet gelezen. Wel moet dit boek goed te lezen zijn zonder het vorige boek gelezen te hebben. Ik ben erg nieuwsgierig en hoop op een zonnig avontuur en een hoop zussendrama.

 

Het verhaal:

Er zijn inmiddels alweer vijf jaar verstreken, sinds de vijf zussen met elkaar een weekend weg waren. Een van hen is inmiddels overleden aan borstkanker. De andere zussen Sylvia, Els, Iris en Tara moeten door met hun leven. Om aan hun band te werken, reserveert Els een villa in Zuid-Spanje. Ze zijn van plan op samen te genieten van een ontspannen vakantie en lekker niets doen. Maar net als vijf jaar geleden gooien hun geheimen, angsten en verlangens roet in het eten. Ze kruisen het pad met een ondergedoken schrijver en belanden in een gevaarlijke situatie. Vijf jaar later gaat verder waar Weekendje Weg is geëindigd. Maar is prima los te lezen.

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit de vier overgebleven zussen, waarbij ieder hoofdstuk wordt afgewisseld van perspectief. Hierdoor krijg je een goed totaalbeeld van de vakantie in Zuid-Spanje die de vier zussen maken. Alle vier de zussen hebben compleet verschillende karakters en uiteenlopende levens. José van Winden weet op sterke wijze de dynamiek en spanningen tussen de vier zussen met het verhaal in beeld te brengen,


José van Winden heeft een levendige en vlotte schrijfstijl. Het verhaal leest vlot weg. Haar verhaal is daarbij ook erg realistisch waardoor je gemakkelijk in het verhaal mee kan gaan.


Het is een mooi, grappig en leuk verhaal. Doordat je het verhaal volgt vanuit vier verschillende perspectieven, krijg je van alle vier de zussen ook nog wat achtergrondinformatie mee over hun thuis-/gezinssituatie. Dit zorgt voor een leuke aanvulling op de verhaallijn. Naast de spanningen en gebeurtenissen tussen de zussen onderling is de ondergedoken schrijver die opduikt en onrust veroorzaakt een heerlijke aanvulling op alle hectiek.


Vijf jaar later is een leuke en mooie roman. José van Winden heeft een realistisch en levendig verhaal weten neer te zetten, waarbij je kan genieten van de dynamiek van vier zussen, die totaal verschillend zijn, samen op vakantie gaan. Ik heb genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page