top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vleugels van vertrouwen – Paul Loomans

Een boek met een bijzonder formaat en een cover die me aanspreekt. Wanneer ik dan ook nog lees dat het boek gaat over een innerlijke metamorfose om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen ben ik om.


Nederlands | Hardcover | 9789020218497 | Druk: 1 | oktober 2021 | 192 pagina's | Uitgeverij Ankhhermes


Beschrijving:

Ontdek welke patronen en overtuigingen je zelfvertrouwen ondermijnen, om ze positief om te buigen met 'Vleugels van vertrouwen' van Paul Loomans.


Paul Loomans gaat dieper in op de patronen en overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden. Met behulp van de twee sleutels die je tot je beschikking hebt leer je die in de loop van het boek ontdekken, opmerken en toepassen. In het eerste hoofdstuk ga je op onderzoek welke patronen en overtuigen (zoals pleasen, klagen, oordelen of moeten) jou belemmeren. Deze niet afwijzen maar liefdevol met compassie omarmen is de sleutel hiervoor.

In het tweede hoofdstuk ga je met deze overtuigingen aan de slag en leer je ze langzaam ombuigen en groeien. Krachtspreuken is hiervoor de tweede sleutel die we leren inzetten.

Eindelijk kan je voor nu en altijd afrekenen met al die negatieve en belemmerende stemmetjes in je hoofd.


Het eerste boek in de serie 'Stressontknoping' is 'Ik heb de tijd', bekroond als Beste Spirituele Boek van 2013, en zijn tweede boek is 'Goed gevoel'.

 

Voor het lezen:

De cover trekt gelijk mijn aandacht. Het boek heeft een bijzonder en afwijkend boekformaat. De cover straalt ondanks kleurrijke illustratie een rust en balans uit. De illustratie laat het beeld zien van een vrouw die de wind voelt en geniet en rust uitstraalt. De typografie en de kleuren van de tekst, zijn perfect met de illustratie afgestemd.


Op de achterzijde staat een duidelijke beschrijving over wat er in het boek aan bod komt, een stukje van de schrijver van het boek en afbeeldingen van zijn 3 voorgaande boeken uit deze serie.


Ik ben niet bekend met Paul Loomans, maar dit boek trekt mijn aandacht om de vorm en vormgeving. Op de achterzijde lees ik dat een eerder boek van hem bekroond is als beste spirituele boek van het jaar. Dit boek belooft je handvaten te geven om meer zelfvertrouwen en groei te ontwikkelen. Nu wil ik nog maar 1 ding, dat is dit boek lezen!


Conclusie:

Ik ben gelijk blij verrast, Paul Loomans schrijft heerlijk helder, vlot en krachtig. Hij maakt er geen langdradige stof van, maar blijft bij de kern. Hierdoor is het erg toegankelijk.


Het boek is opgedeeld in 3 grote hoofdstukken. De eerste twee zijn praktisch van aard, waarmee hij je stap voor stap begeleid hoe je je patronen kan transformeren. Het laatste hoofdstuk schetst de achtergrond van de methode en de boeddhistische gedachtegang achter de methode.

Ook dit laatste hoofdstuk blijft hij lekker luchtig en toegankelijk en is het interessant en leerzaam. Het boek is ook van binnen prachtig geïllustreerd. Wat me gelijk opvalt is dat iedereen mee doet, in de illustraties. Zowel jong, oud, dik, dun en verschillende culturen langs komen. Hierdoor krijg je als lezer echt het gevoel dat iedereen er mag zijn.


Aan het einde van het hoofdstuk is er een roze pagina waarop praktijkvoorbeelden te lezen zijn, deze maken door de vormgeving duidelijk onderscheid van het verhaal van Paul Loomans, ze sluiten perfect aan op het gelezen hoofdstuk. Als afsluiting van het hoofdstuk is een hele fijne en heldere samenvatting gemaakt met de meest belangrijke punten die aan bod zijn gekomen . Dit is erg prettig, zeker als je er nog een keer op terug wilt pakken.


Paul Loomans heeft me echt weten te inspireren en overtuigen met zijn boek en zijn methode. Hij is eerlijk en duidelijk en zegt waar het op staat. Er is geen snelle oplossing en jezelf afkeuren in de negatieve patronen is zeker niet de oplossing. Hij laat zien dat compassie de weg is. Door zijn heldere en gemakkelijke oefeningen en met tijd en geduld zullen jouw groei en transformatie echt te realiseren zijn. Hij heeft mij zeker overtuigd!


Dit is zeker een boek dat ik aanraad aan iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling. Het is toegankelijk, helder en praktisch. Hier kan iedereen wat uithalen en van groeien.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page