top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vloek van vuur & schaduw – Emmy van Ruijven

Een boek met een veelbelovende cover, die me enorm nieuwsgierig weet te maken.

Nederlands | Hardcover | 9789493265431 | 30 maart 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99 / €18,95


Voor het lezen:

Ik werd nieuwsgierig naar dit boek alleen al door de veelbelovende en magische cover. Op de donkerblauwe cover is een hek met op de achtergrond een kasteel of school te zien. Daarvoor staat een jong meisje in een schooluniform waar de magie vanaf spat. Door het contrast tussen het licht en donker is het een magische cover. De titel komt ook prachtig tot zijn recht. Ik heb nog niet eerder een verhaal gelezen van Emmy van Ruijven dus ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Maire is dolgelukkig, want ze heeft een beurs gekregen om een semester te volgen op een kostschool in Schotland. Hierdoor kan ze haar verleden van pestkoppen en nare herinneringen achter zich laten. Het is tijd voor een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden weet ze al snel nieuwe vriendinnen te maken. Ze hebben alleen een bijzondere hobby, ze zijn lid van een heksencoven. Ze weten Maire te overtuigen om mee te gaan naar een magisch feest, dit lijkt haar enorm leuk en spannend... totdat het goed misgaat. De heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Maire. De meeste hoofdstukken worden dan ook vanuit het perspectief van Maire geschreven, maar ook enkele van haar klasgenoten komen aan bod. Waardoor je ook de andere personages op een net andere manier leert kennen en het verhaal vanuit verschillende hoeken bekijkt. Hierdoor moest je wel goed opletten en goed schakelen, wel verloor soms de verhaallijn hierdoor zijn kracht. De verschillende personages in het verhaal zijn wel enorm verschillend en uniek neergezet.


Emmy van Ruijven heeft absoluut de schrijfstijl van een Young Adult te pakken, ze schrijft vlot en krachtig en weet een goed tempo in de verhaallijn te houden, waardoor dat het lekker weg leest. De verhaallijn is leuk en origineel, maar ik heb dan ook nog weinig verhalen over heksen e.d. gelezen. Wel moet ik zeggen dat het echt een boek is voor wat (jongere) Young Adults lezers door de problemen waarmee de meisjes struggelen. Ik kon me daar (misschien ben ik gewoon te oud) niet helemaal in verplaatsen. Toch wist het verhaal me te boeien en wist Emmy hele levendige dialogen neer te zetten.


Deze Young Adult was voor mij een verrassende ontdekking. Het was een leuke en originele verhaallijn door de setting van een school en hekserij. Wel had ik soms moeite met de problemen waarmee de meisjes te maken hadden, omdat dat voor mij wat kinderlijk aanvoelde. Het is een heerlijk vlot geschreven verhaal met veel wendingen en levendige dialogen. Voor iedere Young Adult lezer een leuke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page