top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vrienden worden met je lijf – Lisette Thooft

Het boek stond al enige tijd op mijn verlanglijstje om te lezen, daarom was ik dolblij dat ik via instagram via uitgeverij Ten Have dit veelbelovende boek had gewonnen.Nederlands | Paperback | 9789025909222 | Druk: 1 | maart 2021 | 176 pagina's


Beschrijving:

‘Vrienden worden met je lijf’ helpt je om weer in contact te komen met je lichaam. Voor een beter immuunsysteem en een basaal gevoel van liefde.


‘Je hoeft jezelf niet mooi te vinden, maar je moet wel van je lichaam houden.
Je hoeft niet slank, sportief of sterk te zijn, zelfs niet gezond, maar je moet je wel kunnen ontspannen.
Je hoeft niet gelukkig te zijn, maar je moet wel kunnen genieten.’

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.


Van lichaamsbewustzijn word je niet alleen mooier en gezonder, maar ook meer in staat om te genieten van het leven. Het verbetert je immuunsysteem, zorgt dat je begrijpt wat je lichaam wil en geeft je een basaal gevoel van liefde. Dit boek helpt je daarbij, met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

 

Voor het lezen:

Het boek is een vrij dunne paperback met een hele sprekende cover. De titel knalt van de cover en is op een hele leuke speelse manier geïllustreerd met verschillende soorten vrouwelijke bodytypes die op de letters van titel een pose aannemen. Daarnaast is de cover clean, waardoor het een heerlijke duidelijke en sprekende cover is geworden.


Tijdens het lezen:

Het boek is opgedeeld in verschillende onderdelen, die samen allemaal op verschillende manieren bijdragen om meer lichaamsbewustzijn te creëren. Daarnaast wordt aan het einde van ieder hoofdstuk ook bijpassende praktische oefeningen geboden om op het besproken onderdeel meer lichaamsbewustzijn en liefde te ontwikkelen.


Conclusie:

Lisette heeft een heel leuk vlot en krachtig boek geschreven om meer lichaamsbewustzijn te creëren. Ze verwijst tijdens haar verhaal naar theoretische kennis en andere boeken, die je eventueel erop kan naslaan als je nog meer informatie hierover wilt hebben, maar Lisette heeft het zo kort en bondig samengevat dat het boek lekker leesbaar is. Ook heeft ze ieder hoofdstuk voorzien van praktische oefeningen om ook gelijk hier zelf mee aan de slag te gaan. Hierdoor wordt het niet alleen een informatief maar ook een heerlijk doe-boek. Wat ook een leuke extra is, is dat ze haar verhalen ondersteunt met praktijkverhalen.


Voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en met name lichaamsbewustzijn is dit boek echt een aanrader. Het leest heerlijk weg en je raakt niet verstrikt in de theoretische kennis ook door de verhalen en de leuke oefeningen is het echt een compleet boek dat echt de moeite waard is.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page