top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Waarom doe ik zo? – Robert Jackman

Alleen al de intrigerende cover weet mijn aandacht te trekken. Van Uitgeverij Ankhhermes krijg ik ook nog eens de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789020220612 | 28 juni 2023 | 280 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €25,00


Voor het lezen:

De intrigerende cover van de overlappende gezichten weet direct mijn aandacht te trekken. Zeker wanneer ik zie waar het boek over gaat ben ik een en al oor. Het lijkt me enorm interessant om meer te leren over je eigen impulsieve reacties en hier wat aan te veranderen. Ik hoop dan ook dat dit boek me een hoop kennis gaat brengen, mooie inzichten gaat geven en bovenal dat er handige tips en handvatten in staan, zodat ik ook met mezelf aan de slag kan. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Wat triggert jou? Waarom handel je op bepaalde momenten zo? Veel mensen kampen met een grote hoeveelheid emotionele pijn die ze al jaren met zich meedragen. Hierdoor voelen ze zich depressief, angstig, een slachtoffer van het leven en teleurgesteld. Dit gevoel leidt tot zelfondermijnende beslissingen. Robert Jackman laat zien waarom we dat doen. Je reageert namelijk vanuit je gewonde innerlijke kind, met negativiteit, isolatie, zelfverwaarlozing, slechte (relatie)keuzes en please gedrag. Robert Jackman leert je hoe je vanuit je authentieke volwassen zelf in de wereld kan staan. Ontdek de bron en tem je triggers.

 

Mijn ervaring:

Direct bij de inleiding weet Robert Jackman me al razend enthousiast, gemotiveerd en nieuwsgierig te maken naar zijn kennis en inzichten. Hij stelt rakende en confronterende vragen die je gelijk aan het denken zetten over je acties en handelingen in het leven.


Robert Jackman heeft een enorm fijne, heldere en toegankelijke schrijfstijl. Hij schrijft erg concreet, duidelijk en weet dingen op simpele en heldere wijze te verwoorden. Zijn verhaal is goed opgebouwd en neemt je mee door het hele proces van bewustwording - opmerken, heling, het stellen van grenzen, verantwoordelijkheid nemen en het verwonde kind integreren. In zijn verhaal wisselt hij zijn kennis en inzichten af met prachtige ervaringsverhalen en super fijne oefeningen. Deze oefeningen variëren van schrijven, tot vragen, tot voelen/observeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat zijn uitgelegde kennis direct concreet en in de praktijk wordt uitgelegd. De oefeningen zijn voor mij echt eyeopeners en treffen hun doel.


Ik heb enorm veel inzicht gekregen in mijn eigen gewonde innerlijke kind, waar de triggers zitten en hoe ik hier onbewust mee functioneer in het leven. Door oefeningen heb ik zelf al direct stappen kunnen maken, al is dit natuurlijk een proces dat tijd nodig heeft.


Waarom doe ik zo? Is een erg toegankelijk, vlot geschreven en helder boek, waarbij Robert Jackman je mee neemt van bewustwording tot het aanpakken van het probleem bij de kern. De combinatie van kennis, praktijkverhalen en opdrachten zorgt voor een compleet en volledig boek. Voor iedereen die met zichzelf en oude pijnen aan de slag wil, is dit boek absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page