top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? – Julie Smith

Dit boek wilde ik al een tijdje dolgraag lezen, nu ik zag dat het boek als luisterboek beschikbaar was, zag ik dit als mijn kans.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021032382 | 21 april 2022 Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Ik heb dit boek al meerdere malen als een tip langs zien komen. Aangezien ik dol ben op non-fictie en met name persoonlijke ontwikkeling, klinkt dit boek als muziek in mijn oren. Toen ik zag dat het boek beschikbaar was als luisterboek zag ik dit direct als een kans om hier tijdens mijn wandelingen van te gaan genieten. Ik ben erg benieuwd en ik heb dus hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Ga voor een optimale geestelijke gezondheid met de tips en geheimen van Dr. Julie. Haar deskundige en eenvoudige adviezen helpen je om met verschillende problemen om te gaan. Heb je last van angst of kritiek, heb je snel last van een slecht humeur, wil je je zelfvertrouwen opbouwen, heb je moeite met het vinden van motivatie of moeite met jezelf vergeven? Dr. Julie behandelt de alledaagse problemen waarmee iedereen te maken heeft. Ze biedt gemakkelijke, praktische oplossingen die je leven zullen veranderen.

 

Mijn ervaring:

Dr. Julie heeft een vlotte, heldere en toegankelijke schrijfstijl. Daarbij bespreekt ze "problemen" waarmee ieder mens gedurende zijn of haar leven mee te maken krijgt, waardoor het een boek is waarin iedereen eigenlijk wel fijne tips, praktische handvatten of zich gehoord voelt. Het verhaal is ingesproken door Miryanna van Reeden die een prettige stem en fijn spreektempo heeft. Hierdoor luistert het verhaal gemakkelijk en fijn weg.


Het verhaal is opgebouwd in alledaagse dingen waar we als mensen tegenaan lopen. Of het nu een slecht humeur is, minder zelfvertrouwen, angst, motivatie, met alles weet Dr. Julie raad. Ze bespreekt helder en concreet waar dit gevoel vandaan komt, ook van oudsher en wat de functie is van bepaalde emoties, angsten etc. Hierdoor kan je het al voor jezelf een plekje geven. Vervolgens biedt ze één of meerdere tips en handvatten om met deze gevoelens en emoties om te gaan of er aan te werken en met de tijd resultaat te bereiken.


Tijdens haar uitleg durft Dr. Julie zelf zich ook open en kwetsbaar op te stellen en spreekt ze onder andere openhartig over haar hoogtevrees en hoe zij hiermee om gaat. Deze openhartige verhalen zorgen voor een relativering en laten je zien dat je niet de enige bent die hier last van heeft. De tips zijn eenvoudig en werken perfect. Wel als kanttekening natuurlijk dat het om alledaagse dingen gaat, niet om trauma's of stoornissen.


Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? is een super helder, vlot en toegankelijk geschreven boek. Dr. Julie bespreekt alle dagelijkse problemen waar ieder mens mee worstelt en tegenaan loopt. Met haar kennis, persoonlijke verhalen en vooral veel handvatten en eenvoudige tips kan je direct zelf aan de slag. Erg leerzaam en goed!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page