top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wat we niet zeggen – Nadine Swagerman

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van Nadine en uitgeverij Kluitman cadeau. Ik was dolenthousiast over het vorige boek van Nadine, Aan de andere kant van geluk.

Nederlands | Hardcover | Nederlands | 15 september 2022 | 112 pagina's | Uitgeverij Kluitman | Prijs €9,95


Voor het lezen:

De bijzondere en intense cover van dit nieuwe boek van Nadine Swagerman weet gelijk aandacht en emotie bij mij op te roep. Nu weet ik uit ervaring van haar vorige boek, dat Nadine dit in haar verhalen enorm goed kan. De cover komt echt bij je binnen door de jonge jongen die zijn hoofd met zijn ogen gesloten onder water houdt. De typografie van de titel is prachtig op het beeld afgestemd en is goed leesbaar. Door de indrukwekkende cover en ook mijn hoge verwachtingen ben ik enorm benieuwd en hooggespannen naar het nieuwe boek.

 

Het verhaal:

Na het overlijden van zijn vader verhuist Tobias met zijn moeder en zijn jongere zusje naar de andere kant van het land. Hier ontmoet hij Jones, een ontzettend aantrekkelijke jongen op wie hij direct een oogje krijgt. Zijn nieuwe vrienden van school waarschuwen hem echter dat hij beter bij Jones uit de buurt kan blijven. Tobias weet niet helemaal wat hij moet geloven. Hij wil heel graag op zijn eigen gevoel afgaan. Zal zijn nieuwsgierigheid het winnen? En dat terwijl hij zelf ook een groot geheim met zich meedraagt…

 

Mijn ervaring:

Het verhaal wordt vertelt door de ogen van Tobias. Hierdoor ga je als lezer helemaal mee op in het leven en de belevingswereld van Tobias. Nadine heeft dit enorm goed en sterk gedaan. Je ervaart de heftige problemen en dilemma's waar Tobias mee te maken hebt als lezer enorm intens. Hierdoor werd ik enorm door Tobias gegrepen. Het is daardoor als lezer niet moeilijk om gegrepen te worden door het verhaal en er helemaal in op te gaan.


Tobias ervaart in zijn leven een hoop problemen. Hij is na het plotselinge overlijden van zijn vader verhuist naar een totaal nieuwe plaats en omgeving waar hij opnieuw zijn draai moet leren vinden. Daarnaast heeft hij gevoelens voor een enorm aantrekkelijke jongen waar ook een verhaal achter schuil gaat en daarnaast lijkt hij ook nog met een eigen geheim rond te lopen. De sfeer en het gevoel van onder andere nieuwsgierigheid die Nadine bij je weet op te roepen zorgen ervoor dat ik het boek in één keer moest uitlezen. Ik moest gewoon weten hoe de vork in de steel zat.


Nadine heeft met haar verhaal goed rekening gehouden met jeugdige lezers in woord- en zinskeuze en ook de manier waarop de onderwerpen aan bod komen. Ook zijn de hoofdstukken lekker kort. De verhaallijn is goed opgebouwd en Nadine weet de spanning naar het plot toe goed op te bouwen. Hierdoor kon ik het boek ook gewoon niet wegleggen. Het plot was prachtig en Nadine heeft mijn hoge verwachtingen weer meer dan weten waar te maken.


Wauw! Wat een prachtig boek heeft Nadine Swagerman wederom neer weten te zetten. Dit boek heeft een sterke verhaallijn en de gevoelens en emoties in het verhaal zijn bijna tastbaar. Het is echt een verhaal om compleet in op te gaan. Dit boek is ABSOLUUT een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page