top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Weg van jou - Studio Holland 3 – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Na het lezen van Kalverliefde en Smoorverliefd, moet ook het derde en laatste deel gelezen worden. Deze bofbil kreeg de kans deel te nemen aan de blogtour. HarperCollins en Yvonne onwijs bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9789402768718 | 4 juli 2023 | 212 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Kalverliefde en Smoorverliefd, moet ook het derde en laatste deel gelezen worden. Met de oproep voor de blogtour, hoefde ik dan ook geen seconde na te denken om me aan te melden. De cover volgt de prachtige lijn van de Studio Holland serie op, maar is wel onderscheidend genoeg in de drie verschillende delen. Dit derde en laatste deel is een illustratie in roze met geel/oranje tinten. Ditmaal zien we een silhouet van een koppel waarbij de man een vrouw in zijn armen draagt op het gras. Ik sta te stuiteren en heb na het lezen van het geweldige eerste en tweede deel enorm hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In het derde deel van de Studio Holland serie lijkt het leven van de kersverse tv-ster Floor het voor de wind te gaan. Ze heeft een liefdevolle relatie met Jacob en haar kookprogramma met Aldo scoort hoge kijkcijfers. Helaas komen er wat scheurtjes in haar relatie en krijgt Floor een nieuw programma, waardoor ze alleen voor de camera staat. Hierdoor slaat bij Floor de twijfel toe, is dit het leven waar ze van droomde?

 

Mijn ervaring:

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Yvonne, YOU DID IT AGAIN!!

Ook het derde deel van de Studio Holland serie is een ongelofelijk leuk, hilarisch en mooi deel en eveneens een prachtige afsluiter van een geweldige feelgood serie.


Het hoofdpersonage Floor, maar ook haar vriend Jacob en Aldo zie je door de drie delen heen enorm evolueren en groeien. Daarbij is het natuurlijk weer enorm leuk om ook alle bekende uit de voorgaande delen weer terug te zien komen, zoals Elin, Kim en niet te vergeten draak Melanie. Toch blijft Floor haar naïviteit en onzekerheid wat behouden, dit brengt ook wel een hoop humor met zich mee.


Yvonne van den Nieuwenhuizen heeft een enorm levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl. Het verhaal sluit perfect aan op de vorige twee delen. Met haar sterke dialogen weet ze het verhaal wederom helemaal tot leven te brengen. Mocht je de twee voorgaande delen niet gemist hebben, dan kan je zeker dit deel lezen, maar geloof me, de rest wil je ook gewoon lezen. Ik vind het enorm krachtig hoe Yvonne van den Nieuwenhuizen de verhaallijn mooi aan laat sluiten op het vorige deel, maar wel weer een nieuw en totaal verrassend verhaal neerzet. De gebeurtenissen en wendingen zorgen voor een lach en een traan, maar zorgen er bovenal voor dat je het verhaal niet los kan laten voordat het uit is. Dit laatste deel is echt een klapper van een afsluiting en de kers op de taart. Ook ben ik als lezer dolblij en gelukkig dat Aldo ook een happy end heeft.


Weg van jou een geweldig, mooi en bovenal hilarisch leuk derde en laatste deel van een prachtige feelgood serie. De personages groeien gedurende de delen echt en ieder deel heeft een eigen en prachtige verhaallijn. Het derde deel is erg verrassend en kent een prachtige afsluiting van een serie waarbij ik van iedere bladzijde genoten heb. Ik vind het jammer dat de serie maar drie delen kent. Dus hopelijk kunnen we snel weer van een nieuwe serie van Yvonne van den Nieuwenhuizen gaan genieten!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page