top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zo stel je grenzen – Melissa Urban

Toen ik de aankondiging van het nieuwe en prachtige boek zag werd ik nieuwsgierig en enthousiast. Van Maven Publishing kreeg ik de kans om het nieuwe boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493213425 | 29 augustus 2023 | 392 pagina's Uitgeverij Maven Publishing | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Een boek over grenzen stellen met voorbeelden en oplossingen, dat klinkt als een enorm interessant en leerzaam boek. Ik sta te popelen om nieuwe technieken en inzichten te krijgen om betere grenzen te leren stellen. De aankondiging dat het een New York Times-bestseller is, maakt me nog nieuwsgieriger. De vrolijke, uitnodigende en kleurrijke cover is ook zeker een feest om te zien. Ik ken Melissa Urban nog niet, dus ik ben benieuwd...

 

Het verhaal:

Ervaar jij moeilijkheden met het stellen van grenzen? Waarschijnlijk gaat er dan iets mis in de communicatie en vind je er niet de juiste woorden voor, om duidelijk en simpelweg te zeggen: nee. Wat je wel doet is ja zeggen tegen dingen, waarvoor je eigenlijk niet de energie, tijd of zin voor hebt of omdat je je schaamt. Met dit super praktische boek dat boordevol humor zit, laat Melissa Urban je zien hoe je met eenvoudige tools duidelijke grenzen kan stellen én bewaken. Het boek bevat meer dan 130 scripts zodat ook jij grenzen kan stellen.

 

Mijn ervaring:

Melissa Urban schrijft op enorm open, heldere, concrete en toegankelijke wijze en ze heeft daarbij echt geweldige humor. Hierdoor lees je het boek dan ook met enorm veel enthousiasme, liefde en plezier. Het boek begint met een inleiding van haar eigen persoonlijke verhaal. Hierin vertelt ze open en eerlijk over de struikelblokken in haar leven en dat zij ook pas later leerde grenzen te stellen. Omdat Melissa Urban zich zo kwetsbaar opstelt, zie je haar menselijke kant en weet ze me te overtuigen dat ook voor mij het stellen van grenzen mogelijk is. Het boek is vervolgens opgedeeld in drie delen; Grensbeginselen, Grenzen in de praktijk en Grensvoordelen. Met de Grensbeginselen weet ze enorm helder en concreet te benoemen wat de voordelen van het stellen van grenzen brengt en hoe het boek verder werkt. Ik zag al wel de voordelen in, maar Melissa Urban liet me bij inzichten stil staan die ik me niet eerder heb gerealiseerd.

In het tweede deel Grenzen in de praktijk gaat ze verschillende gebieden af waarin grenzen moeten worden gesteld. Denk hierbij aan je werk, familie, vrienden en buren, relaties, gevoelige onderwerpen en jezelf. Wat ik echt de kracht van dit boek vind is dat Melissa Urban het stellen van grenzen bepaalt op een groene, oranje of rode situatie. Waardoor je met de juiste intentie en energie van de situatie je grens aan kan geven. Vooral dit was voor mij enorm leerzaam en toepasbaar. Zeker omdat ze enorm goede scripts biedt die je kan gebruiken. Door de aanvulling van goede praktijkvoorbeelden weet ze haar verhaal nog duidelijker te maken. Dit deel bracht me echt eureka-momenten. In het laatste en derde deel komen de Grensvoordelen aan bod. Hierin weet Melissa Urban weer enorm helder, enthousiast en concreet te verwoorden hoe je grenzen kan bewaken en wat dit uiteindelijk in je leven aan positieve effecten zal hebben. Hierdoor wil je niets anders dan grenzen gaan stellen in je leven. Zo stel je grenzen, is echt een boek dat me enorm veel eyeopeners en eureka-momenten heeft gegeven. Melissa Urban schrijft enorm helder, concreet en toegankelijk en met veel humor, waardoor het enorm lekker en fijn leest. Het boek is een combinatie van haar persoonlijke verhaal, praktijkvoorbeelden, goed onderbouwde kennis en super veel scripts die zijn opgebouwd in gradaties aan de hand van de situatie. Ik heb er enorm veel van geleerd en genoten van het boek. Voor iedereen die betere grenzen in zijn/haar leven wil stellen, is dit boek een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page