top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zo werkt de Formule 1 2024 – Olav Mol & Erik Houben

Als Formule 1 fan, is een boek hierover lezen echt een feest. Ik kreeg van Uitgeverij Volt de kans het nieuwe boek van 2024 te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789021485768 | 07 november 2023 | 192 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €25,00


Voor het lezen:

Als Formule 1 fan, probeer ik alle ins- en outs rondom de Formule 1 te volgen. Vorig jaar mocht ik ook al het boek van 2023 van Uitgeverij Volt lezen en recenseren. Ik was daarom ook dolblij toen ik het boek van 2024 ontving. Het boek volgt een prachtige lijn met de vorige editie. Het boek heeft een wat groter formaat dan de meeste doorsnee boeken. Hierdoor valt het boek al direct op. De strakke en krachtige cover die een mooi totaalbeeld vormt van de titel en twee Formule 1 auto's is een aantrekkelijk en mooi beeld. Na het lezen van 2023 heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:


Olav Mol & Erik Houben vertellen je in dit boek alles over de Formule 1 en het kampioenschap van 2024. De weg van Max Verstappen naar het derde wereldkampioenschap is door miljoenen kijkers gevolgd. In 2023 was Max Verstappen de leider, maar gelukkig was er ook een hoop spektakel. Zo waren ook de grote talenten Lando Norris, Carlos Sainz, Charles Leclerc en Fernando Alonso een sensatie om te volgen. Dit is hét boek voor alle Formule 1 fans, voor zowel de beginner als de grote liefhebber. De voorbereidingen voor 2024 zijn in volle gang. In dit boek komen alle facetten van de Formule 1 aan bod, het is daarbij een prachtig naslagwerk en bevat meer dan 150 spraakmakende foto's van deze autosport.

 

Mijn ervaring:

Het boek is niet alleen van de buitenzijde prachtig om te zien. Ook aan de binnenzijde is enorm veel liefde en aandacht in de vormgeving van het boek gestoken. Er is gekozen voor een glossy papier van een wat dikkere kwaliteit, waardoor de grote hoeveelheid prachtige foto's enorm mooi tot zijn recht komen. Hierdoor voelt het boek ook echt als een uniek en speciaal exemplaar.


Het boek heeft een heldere en duidelijke indeling en doorloopt stap voor stap alle facetten van de Formule 1. Er volgen hoofdstukken over; De Grand Prix, De auto, Racen, Coureurs, Teams, Circuits en Organisatie en media. Ieder hoofdstuk bevat korte paragrafen met een heldere en concrete uitleg. Het verhaal wordt rijkelijk voorzien van de meest prachtige en mooie fotobeelden die het verhaal echt tot leven brengen. Dit boek ademt iedere bladzijde Formule 1 uit. Daarbij zijn er verschillende centerfold foto's in het boek aanwezig. Wel is het jammer dat er soms een zin aan het einde van de pagina eerst onderbroken wordt door een centerfold foto voordat je weer verder kan lezen. Toch kan ik niet anders concluderen dat dit boek echt een totaalbeeld vormt van de Formule 1.


Naast het heldere en super interessante verhaal is het ook enorm leuk dat er per coureur een helder overzicht is van zijn prestaties en ook van alle banen waarop de Formule 1 gereden wordt.

Wat ik zelf erg interessant vind is dat Olav Mol en Erik Houben ook goed uitleggen wat er voor 2024 aan veranderingen en nieuwe regels zijn. Ook blikken ze een aantal keer terug in de geschiedenis van de Formule 1 en de regels die steeds verder zijn aangescherpt. Daarbij kan ik ook niet wachten tot de grote veranderingen aan de motor in 2026 gaan volgen.

Na het hele verhaal volgt ook nog een sectie bijlagen. Hierin is een verklarende woordenlijst, alle wereldkampioenen, Wereldkampioen constructeurs en een lijst van alle Nederlandse en Belgische coureurs.


Zo werkt de Formule 1 2024 editie is weer een enorm mooi collectors item geworden voor iedere Formule 1 liefhebber. Olav Mol en Erik Houben laten in het boek alle facetten van de Formule 1 aan bod komen, dit met een heldere en concrete uitleg. Daarbij wordt het verhaal ondersteund door het meest prachtige foto en beeldmateriaal. Daarbij is het boek ook nog eens erg mooi vormgegeven. Dit boek is absoluut een must-read door iedere Formule 1 liefhebber.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page