top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zomerzoet – Jet Nijland

Een nieuwe serie van niemand minder dan Jet Nijland. Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans het e-book als eerste te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789464661736 | 2 juni 2023 | EPUB met digitaal watermerk | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Een nieuwe serie en genre van Jet van Nijland, daar wil en moet ik alles over weten. Zeker na het lezen van Zwaluwdans en Als de sterren fonkelen. Het is een nieuw genre voor Jet Nijland, maar ik heb enorm hoge en goede verwachtingen, dat ze zonder twijfel weer een heerlijke mooie verhaallijn heeft weten neer te zetten. De cover is erg uitnodigend en roept bij mij het absolute feelgood én vakantiegevoel op. Dit sluit perfect aan bij de feelgood die zich afspeelt in Griekenland.

 

Het verhaal:

Eva heeft een moeilijke tijd achter de rug en haar oma regelt dat ze de hele zomer mag werken bij een strandbar op het schiereiland Pilion in Griekenland. Ze vindt het een goed idee om even alles zo in Nederland achter zich te laten. Bij aankomst loopt ze direct tegen een aantal verrassingen aan. Zo blijkt de enorm knappe Griek Andreas ook in het koffiehuis/strandtent te werken, grenst de strandtent aan het mooiste strand dat ze ooit gezien heeft én blijkt Andreas een poes met een nestje kittens het huis te hebben gesmokkeld.

Andreas vertelt haar een legende over het eiland, over een centaur en een prinses. Het verhaal symboliseert eeuwige liefde en een verborgen schat, de edelsteen genaamd De verdwenen Eenhoorn. Dan verschijnt er iedere keer een vriendelijke, maar vreemde stamgast die bij Eva het verhaal en de waarheid hiervan weet aan te wakkeren.

 

Mijn ervaring:

Wanneer je aan dit verhaal begint zit je er al snel helemaal in. Jet van Nijland heeft een heerlijk vlotte en levendige schrijfstijl en heeft het personage Eva, vanuit wie we het verhaal lezen, is enorm goed neergezet. Het is een verhaal dat enorm levendig beschreven is, niet enkel in de mooie omgeving en de prachtige man Andreas, maar ook de sterke en mooie dialogen brengen het verhaal echt tot leven. De verhaallijn is echt een heerlijke feelgood. Het kent emotie, heerlijke humor en veel liefde. Het verhaal heeft leuke, mooie en bijzondere gebeurtenissen en wendingen waardoor je van begin tot het einde echt geniet van dit heerlijke korte verhaal. Jet Nijland heeft dit bijzonder goed weten te doen, want het verhaal is niet te vol en er gebeurt veel in het verhaal. Het verhaal heeft wel een mooi einde, maar geeft ook openingen naar deel twee van de serie. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik nu al sta te springen voor deel twee. Zomerzoet - Liefde in Pilion is het eerste deel van de nieuwe feelgood serie van Jet Nijland. Wat een heerlijk, zomers en mooi feelgood verhaal. Je droomt weg en waant jezelf op het prachtige eiland Pilion in Griekenland met de enorm mooie en leuke man Andreas. Ik kan niets anders zeggen dan dat je absoluut moet gaan genieten van deze heerlijke feelgood!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page