top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

8 regels van de liefde – Jay Shetty

Toen ik dit nieuwe boek bij HarperCollins zag was ik mega enthousiast. Na het lezen van zijn eerste boek Denk als een monnik was ik fan en volg ik zijn podscasts.

Nederlands | Paperback | 9789402711127 | 31 januari 2023 | 352 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste boek van Jay Shetty 'Denk als een monnik', ben ik fan van Jay en ben ik ook zijn podcasts gaan volgen. Ik vind hem een enorme inspiratie die je enorm weet te motiveren en een hele goede en mooie kijk op dingen in de wereld heeft. Ik had natuurlijk in zijn podcast het een en ander gehoord over zijn boek, dus toen ik zag dat het ook in het Nederlands ging verschijnen bij HarperCollins was ik dolblij. Zeker toen ik ook nog de kans kreeg het boek te lezen en te recenseren. De cover is bijzonder en niet wat ik direct bij Jay Shetty zou verwachten. Toch heb ik hoge verwachtingen van zijn nieuwe boek over liefde.

 

Het verhaal:

Een verhaal over liefde, gebaseerd op een combinatie van moderne wetenschap en oude wijsheden. Op school leren we een hoop, maar niet hoe we lief moeten hebben. In dit boek laat Jay Shetty ons zien hoe de hele relatie cyclus werkt, van houden van jezelf, naar daten en samenwonen tot uit elkaar gaan en opnieuw beginnen.

Met zijn inzichten, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en oude wijsheden, laat Jay Shetty zien welke regels de liefde volgt. Liefde is een vaardigheid die je aan de hand van praktische stappen kan ontwikkelen, zoals hoe je samen alles kan overwinnen en vrienden kan blijven als de relatie stuk loopt. Wanneer je de acht regels naleeft, kan je meer van jezelf en de wereld om je heen houden. Met compassie begeleidt Jay Shetty je naar een leven met meer liefde.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heldere, inspirerende en compassievolle inleiding waarin Jay Shetty je uitlegt wat je in zijn boek kan verwachten en hoe het boek is opgebouwd. Door alleen al het lezen van de inleiding is mijn nieuwsgierigheid en interesse gewekt.


Wat ik heel bijzonder vind aan Jay Shetty is dat hij een combinatie maakt van oude wijsheden en geschriften, op de hoogte is van de moderne wetenschap en studies en dat hij dit in combinatie met zijn eigen persoonlijke ervaringen tot een helder, praktisch en inspirerend verhaal weet te brengen vol inzichten en eyeopeners. Hij legt zulke goede verbanden. Door de combinatie van zijn persoonlijke ervaringen weet hij zijn verhaal ook heel eigen te maken en daarmee weet hij mijn vertrouwen te winnen.


Het boek is opgebouwd in 4 delen: Alleen-zijn, Verenigbaarheid, Helen en Verbinding. Daaronder heeft hij de acht regels van de liefde verwerkt en hij heeft per onderdeel ook schrijfopdrachten en meditaties toegevoegd, waardoor je zelf met de liefde en onderdelen aan de slag kan.

Hij weet zijn verhaal zo te brengen, dat iedereen er ongetwijfeld baat bij heeft om dit prachtige boek te gaan lezen.


Wat een geweldig inspirerend, helder en toepasbaar boek heeft Jay Shetty geschreven. De combinatie van oude wijsheden, moderne wetenschappelijke studies en persoonlijke ervaringen maken dit tot een boek dat je ongetwijfeld veel inzichten en eyeopeners zou geven. Het is echt een super leerzaam en interessant boek. Daarnaast zijn er ook schrijfopdrachten en meditaties in het boek opgenomen om ook zelf met de liefde aan de slag te gaan. Absoluut een must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page