top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Beer, Leeuw of Wolf – Olivia Arezzolo

Een boek over slapen en hoe dat je je nachtrust kan verbeteren, dat klinkt als iets waar ik gelijk meer over wil weten. Ik kreeg van HarperCollins de kans het boek te lezen en te recenseren.

Nederlands | Paperback | 21 september 2022 | 256 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Een boek over slapen en hoe dat je je nachtrust kan verbeteren, dat klinkt als iets waar ik gelijk meer over wil weten. Want wie wil dat nu niet, nog beter slapen en daarmee je gezondheid verbeteren. Ik kreeg van HarperCollins de kans het boek te lezen en te recenseren. De cover weet ook gelijk mijn aandacht te trekken. De heerlijke simplistische cover straalt rust en kracht uit. De titel wordt duidelijk gecommuniceerd en ook het beeld (de illustraties van de 3 dieren) is op een gave manier in de titel verwerkt. Ik ken Olivia Arezzolo nog niet, maar ik ben erg benieuwd naar haar kennis, aangezien ze dé toonaangevende slaapexpert van Australië is.

 

Het verhaal:

Verbeter je slaapritme en nachtrust met de tips van slaapexpert Olivia Arezzolo. Wist je dat 1 op de 3 mensen moeite heeft om in slaap te vallen, door te slapen of overdag in slaap dreigt te vallen? Ontdek met je slaaptype en verander je leven. Zo ontdek je of je de vroege leeuw bent, die vroeg opstaat en vroeg gaat slapen. De beer die 's ochtends loom, maar na een kop koffie op gang komt tot het tijd is voor een middagdutje. Of de wolf die de ochtenden liever overslaat en over de dag steeds meer energie krijgt.


Olivia Arezzolo legt je aan de hand van duidelijke tips en leuke oefeningen uit hoe je meer uit je dag kan halen, je energieker de dag door komt en minder gestresst bent. Zo verbeter je de kwaliteit van je leven.

 

Mijn ervaring:

Door de enthousiaste en persoonlijke inleiding van het boek ben ik gelijk vanaf de eerste bladzijde enthousiast en nieuwsgierig en wil ik graag meer lezen.

Olivia Arezzolo heeft een hele heldere, duidelijke en vlotte schrijfstijl. Hierdoor leest het boek makkelijk weg, terwijl ze helder en duidelijk haar wetenschappelijke kennis weet te delen.

Het verhaal begint met een hele duidelijke uitleg over slapen, de verschillende stadia van het slapen en wat voor invloed een slechte nachtrust op het menselijk lichaam en het functioneren heeft. Vervolgens volgt de test, wat een quiz is om je chronotype (slaaptype) te bepalen. De test is leuk en helder en voor iedereen goed te beantwoorden. Er volgt daarna een heldere uitleg over de uitslag, verschillende chronotypes en veelgestelde vragen.

Dan volgt het gedeelte dat ik persoonlijk het meest interessant vond, de invloed van factoren en slaap saboteurs. Ik stond er versteld van hoeveel factoren er invloed hebben op onze slaap. De heldere kennis en praktische tips die Olivia Arezzolo in dit stuk wist te delen waren inspirerend, verhelderend en enorm leerzaam.


In het tweede gedeelte van het boek ga je met strategieën van je chronotype aan de slag om je slaap weer op de rails te krijgen. Hierbij biedt ze een heel helder stappenplan en zelfs logboeken en vragenlijsten waarmee je je progressie bij kan houden. Hierdoor helpt ze je stap voor stap om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en ook te laten slagen. Ook biedt ze een helder 5 wekenplan die je kan volgen. Ook komen slaapstoornissen en gezondheidskwesties aanbod. Ik vind dat ze hierdoor een heel compleet beeld en kennis geeft over alles rondom slapen en de invloeden hiervan. Doordat ze concrete schema's en handvatten biedt, wordt als je ermee aan de slag gaat de kans van slagen erg groot.


Ik vond het een enorm leuk, helder en ook erg leerzaam boek. Het heeft me echt weten te inspireren en motiveren om op een andere manier naar mijn slaapritme en gezondheid te kijken en hier dingen op aan te passen. Ik raad het boek zeker aan, voor iedereen die zijn slaapritme en gezondheid wil verbeteren.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page