top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bij hoog en laag – Jacodine van de Velde

Van Dutch Venture Publishing kreeg ik de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798223462798 | 16 januari 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Dutch Venture Publishing| Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik heb al Zwarte koffie, macchiato en takkenthee, Bagels en een bakkie troost, en Storm in een glas takkenthee van Jacodine van de Velde met enorm veel plezier gelezen. Hierdoor heb ik erg hoge verwachtingen van deze nieuwe feelgood. Het boek heeft een rustgevende en liefdevolle cover. In een warm oranje roze achtergrond is een silhouet te zien van een duinlandschap met vuurtoren en een verliefd koppel dat elkaar vasthoudt.

 

Het verhaal:

Mare heeft een moeilijke tijd achter de rug en besluit de kerstdagen in het huisje van haar opa en oma in Zeeland door te brengen. Tijdens een van haar wandelingen komt ze langs de strandtent waar ze als kind ook vaak kwam. Daar ontmoet ze Boris, de kok van het paviljoen. Tussen de twee ontstaat een bijzondere vriendschap die langzaamaan opbloeit tot liefde. Boris is een man van weinig woorden, maar hij blijkt een heel verhaal bij zich te dragen. Wanneer Mare Wannes ontmoet, die ook nog eens Boris, zijn opa en oude jeugdvriend van haar grootvader is, komt Mare meer te weten over de geschiedenis van haar familie en over zichzelf. Zullen Mare en Boris samen eindigen, als je beide andere toekomstdromen hebt?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is geschreven vanuit Mare, doordat Jacodine van de Velde het verhaal start waarbij Mare haar leven er nog heel anders uitziet en in korte tijd drastisch verandert, kan je als lezer niets anders dan enorm empathie voor Mare voelen waardoor je vervolgens gemakkelijk met Mare mee het verhaal in gaat. Mare is erg realistisch en een redelijk doorsnee vrouw een duidelijke toekomstdroom van huisje, boompje, kindje. Ook de andere personages, waaronder Boris en haar zus, zijn heerlijk diverse persoonlijkheden en daarbij geeft Jacodine van de Velde de personages ook nog eens inhoud en diepgang.


Jacodine van de Velde heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl en weet enorm veel gevoel en emotie in het verhaal te stoppen, waardoor verhaal me echt wist te grijpen. Met haar sterke dialogen komt het verhaal vervolgens echt tot leven.


Het verhaal heeft een mooie, aangrijpende en leuke opbouw. Daarbij is het ook echt een verhaal met diepgang en een bijzonder, mooi maar ook aangrijpend verhaal. De heftige wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat het verhaal je in zijn greep houdt. Tot bijna aan het einde houdt Jacodine van de Velde je over een aantal dingen in nieuwsgierigheid waardoor de spanning hoog oploopt. Met de plottwist wist Jacodine van de Velde me ook nog even te verrassen, maar met het epiloog weet ze het verhaal op prachtige wijze af te ronden.


Bij hoog en laag is een prachtige, mooie en ontroerende feelgood. Het is erg levendig en vol gevoel geschreven. Het boek bevat realistische personages en een prachtige diepgang. Het verhaal heeft me erg gegrepen en ik heb er enorm van genoten. Een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page